Sinaasgebak met mandarijntjes
Sinaasgebak met mandarijntjes

Sinaasgebak met mandarijntjes

20 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 411 kcal
Vet 20.5 g
Koolhydraat 45.1 g
Eiwit 11.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Stop de petit-beurrekoekjes en de speculaas in een plastic zak en plet ze fijn (bv. door er met een deegrol of een glazen fles over te rollen).

  3. Laat de boter smelten en meng er de fijngeplette koekjes en het sinaasappelsap onder.

  4. Bekleed een brede vorm (± 24 cm doorsnede, bv. een glazen kom met rechte randen of een grote springvorm) met een groot vel vershoudfolie of aluminiumfolie. Verdeel er de koekjesmengeling in en druk goed aan.

  5. Meng de verse kaas met de eidooiers, de suiker en de vanillesuiker.

  6. Laat de gelatineblaadjes enkele min. weken in een grote kom koud water. Laat de mandarijntjes uitlekken en vang het sap op. Breng het sap aan de kook en zet het vuur af. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het warme mandarijntjessap.

  7. Meng het mandarijntjessap met gelatine door de kaas.

  8. Klop de eiwitten heel stijf en schep voorzichtig onder het kaasbeslag. Klop vervolgens ook de room stijf en schep onder het beslag.

  9. Giet over de koekjesbodem en laat opstijven (min. 6 u) in de koelkast.

  10. Afwerking:
  11. Versier met de mandarijnpartjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Stop de petit-beurrekoekjes en de speculaas in een plastic zak en plet ze fijn (bv. door er met een deegrol of een glazen fles over te rollen).

  3. Laat de boter smelten en meng er de fijngeplette koekjes en het sinaasappelsap onder.

  4. Bekleed een brede vorm (± 24 cm doorsnede, bv. een glazen kom met rechte randen of een grote springvorm) met een groot vel vershoudfolie of aluminiumfolie. Verdeel er de koekjesmengeling in en druk goed aan.

  5. Meng de verse kaas met de eidooiers, de suiker en de vanillesuiker.

  6. Laat de gelatineblaadjes enkele min. weken in een grote kom koud water. Laat de mandarijntjes uitlekken en vang het sap op. Breng het sap aan de kook en zet het vuur af. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het warme mandarijntjessap.

  7. Meng het mandarijntjessap met gelatine door de kaas.

  8. Klop de eiwitten heel stijf en schep voorzichtig onder het kaasbeslag. Klop vervolgens ook de room stijf en schep onder het beslag.

  9. Giet over de koekjesbodem en laat opstijven (min. 6 u) in de koelkast.

  10. Afwerking:
  11. Versier met de mandarijnpartjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 411 kcal
Vet 20.5 g
Koolhydraat 45.1 g
Eiwit 11.4 g

Bekijk het recept digitaal