- Bewaar

- Bewaar
Sint-jakobsnoten in garnalensaus
Onze drankensuggesties
Wijn Argento Chardonnay Mendoza - Argentinië Deze heerlijke goudkleurige chardonnay heeft een aromatisch boeket van ananas, citrusfruit, verse boter en toast. Hij heeft een heel evenwichtige smaak van rijp wit fruit, licht kruidige toetsen en een vleugje vanille (van de rijping in houten vaten). De mooie zuren houden de wijn heerlijk fris tot in de afdronk.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in stukjes.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een kleine kookpan, doe er de diepgevroren sint-jakobsnoten in en overgiet met het glas witte wijn. Kruid met peper en zout en laat de sint-jakobsnoten in 6 à 8 min. gaar smoren met het deksel op de pan.
-
Smelt de tweede eetl. boter in een andere pan. Doe er de bloem bij, roer goed dooreen en laat even bakken (1). Neem de pan van het vuur en giet er door een zeef het kookvocht van de sint-jakobsnoten bij.
-
Zet de pan terug op het vuur en voeg er de tomatenstukjes aan toe. Doe er tegelijk ook de diepgevroren garnalen bij. Blijf roeren terwijl u de saus even aan de kook brengt (2). Voeg er tenslotte de room aan toe en laat de saus goed doorwarmen.
-
Afwerking:
-
Schik 3 sint-jakobsnoten in elke schelp en giet er de saus overheen. Versier met enkele schijfjes stokbrood en wat tuinkers.
Onze drankensuggesties
Wijn Argento Chardonnay Mendoza - Argentinië Deze heerlijke goudkleurige chardonnay heeft een aromatisch boeket van ananas, citrusfruit, verse boter en toast. Hij heeft een heel evenwichtige smaak van rijp wit fruit, licht kruidige toetsen en een vleugje vanille (van de rijping in houten vaten). De mooie zuren houden de wijn heerlijk fris tot in de afdronk.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in stukjes.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een kleine kookpan, doe er de diepgevroren sint-jakobsnoten in en overgiet met het glas witte wijn. Kruid met peper en zout en laat de sint-jakobsnoten in 6 à 8 min. gaar smoren met het deksel op de pan.
-
Smelt de tweede eetl. boter in een andere pan. Doe er de bloem bij, roer goed dooreen en laat even bakken (1). Neem de pan van het vuur en giet er door een zeef het kookvocht van de sint-jakobsnoten bij.
-
Zet de pan terug op het vuur en voeg er de tomatenstukjes aan toe. Doe er tegelijk ook de diepgevroren garnalen bij. Blijf roeren terwijl u de saus even aan de kook brengt (2). Voeg er tenslotte de room aan toe en laat de saus goed doorwarmen.
-
Afwerking:
-
Schik 3 sint-jakobsnoten in elke schelp en giet er de saus overheen. Versier met enkele schijfjes stokbrood en wat tuinkers.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Argento Chardonnay Mendoza - Argentinië Deze heerlijke goudkleurige chardonnay heeft een aromatisch boeket van ananas, citrusfruit, verse boter en toast. Hij heeft een heel evenwichtige smaak van rijp wit fruit, licht kruidige toetsen en een vleugje vanille (van de rijping in houten vaten). De mooie zuren houden de wijn heerlijk fris tot in de afdronk.