- Bewaar

- Bewaar
Sint-jakobsnoten in zalmjasje op een bedje van prei
Onze drankensuggesties
Wijn Château La France A.C. Entre-deux-Mers Droge, lichtjes nerveuze en aromatische Entre-deux-Mers, met subtiel boeket van de sauvignondruif. Wijn Grüner Veltliner Winzer Krems Oostenrijk Grüner veltliner is de meest typische druif van Oostenrijk. Ze zorgt voor vinnige witte wijn vol friszure aroma's en een droge, frisse smaak met karakteristieke kruidigheid.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Ontdooitijd + 30 min.
-
Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien. Dep goed droog.
-
Snij intussen de prei in dunne ringen. Snij de gerookte zalm in reepjes van 20 cm lang en 3 cm breed. Pers de citroen.
-
Wikkel elke sint-jakobsnoot strak in een reepje zalm en kruis de uiteinden vooraan.
-
Smelt 2/3 van de boter in een kookpot en stoof er de preiringen in. Voeg de witte wijn toe en kruid met de tijm, nootmuskaat, peper en zout. Dek af en laat 10 min. sudderen.
-
Doe er het citroensap en de room bij en meng goed. Doe de laatste 2 min. het deksel van de kookpot en zet het vuur iets hoger om de preisaus in te dikken.
-
Smelt intussen de rest van de boter in een braadpan. Bak de sint-jakobsnoten in hun zalmjasje 4 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper.
-
Toast de sneetjes brood en steek er 12 vormpjes uit (bv. een sterretje of kerstboom).
-
Schik op elk bord een schepje prei en verdeel er de sint-jakobsnoten over. Versier met de toastjes.
Onze drankensuggesties
Wijn Château La France A.C. Entre-deux-Mers Droge, lichtjes nerveuze en aromatische Entre-deux-Mers, met subtiel boeket van de sauvignondruif. Wijn Grüner Veltliner Winzer Krems Oostenrijk Grüner veltliner is de meest typische druif van Oostenrijk. Ze zorgt voor vinnige witte wijn vol friszure aroma's en een droge, frisse smaak met karakteristieke kruidigheid.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Ontdooitijd + 30 min.
-
Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien. Dep goed droog.
-
Snij intussen de prei in dunne ringen. Snij de gerookte zalm in reepjes van 20 cm lang en 3 cm breed. Pers de citroen.
-
Wikkel elke sint-jakobsnoot strak in een reepje zalm en kruis de uiteinden vooraan.
-
Smelt 2/3 van de boter in een kookpot en stoof er de preiringen in. Voeg de witte wijn toe en kruid met de tijm, nootmuskaat, peper en zout. Dek af en laat 10 min. sudderen.
-
Doe er het citroensap en de room bij en meng goed. Doe de laatste 2 min. het deksel van de kookpot en zet het vuur iets hoger om de preisaus in te dikken.
-
Smelt intussen de rest van de boter in een braadpan. Bak de sint-jakobsnoten in hun zalmjasje 4 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper.
-
Toast de sneetjes brood en steek er 12 vormpjes uit (bv. een sterretje of kerstboom).
-
Schik op elk bord een schepje prei en verdeel er de sint-jakobsnoten over. Versier met de toastjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château La France A.C. Entre-deux-Mers Droge, lichtjes nerveuze en aromatische Entre-deux-Mers, met subtiel boeket van de sauvignondruif. Wijn Grüner Veltliner Winzer Krems Oostenrijk Grüner veltliner is de meest typische druif van Oostenrijk. Ze zorgt voor vinnige witte wijn vol friszure aroma's en een droge, frisse smaak met karakteristieke kruidigheid.