Sint-jakobsnoten met bloemkoolmousse
Sint-jakobsnoten met bloemkoolmousse

Sint-jakobsnoten met bloemkoolmousse

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 189 kcal
Vet 10.5 g
Koolhydraat 4.8 g
Eiwit 17.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de sint-jakobsnoten ontdooien en dep droog.

  4. Snij de halve bloemkool in roosjes.

  5. Bereiding:
  6. Kook de bloemkoolroosjes 10 min. in lichtgezouten water. Giet af, laat uitlekken en mix samen met de room. Kruid met peper en zout.

  7. Verhit ondertussen de olijfolie in een braadpan en bak de ontdooide sint-jakobsnoten 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid naar smaak met peper en zout.

  8. Snij de gedroogde tomaten in reepjes.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de bloemkoolmousse over de borden en schik er de sint-jakobsnoten op. Bestrooi met rucola, reepjes gedroogde tomaat en grijze garnalen. Dien op met een stukje brood.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de sint-jakobsnoten ontdooien en dep droog.

  4. Snij de halve bloemkool in roosjes.

  5. Bereiding:
  6. Kook de bloemkoolroosjes 10 min. in lichtgezouten water. Giet af, laat uitlekken en mix samen met de room. Kruid met peper en zout.

  7. Verhit ondertussen de olijfolie in een braadpan en bak de ontdooide sint-jakobsnoten 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid naar smaak met peper en zout.

  8. Snij de gedroogde tomaten in reepjes.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de bloemkoolmousse over de borden en schik er de sint-jakobsnoten op. Bestrooi met rucola, reepjes gedroogde tomaat en grijze garnalen. Dien op met een stukje brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 189 kcal
Vet 10.5 g
Koolhydraat 4.8 g
Eiwit 17.3 g

Bekijk het recept digitaal