- Bewaar

- Bewaar
Sint-jakobsnoten met champagne
Onze drankensuggesties
Wijn Champagne Marquis De Villon brut Crémant d'Alsace A.O.P. extra brut - Chardonnay Wolfberger
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Ontdooitijd + 15 min.
-
Laat de sint-jakobsnoten oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Snij 4 vormpjes van ± 6 cm groot uit het bladerdeeg (bv. een dennetje, een blad enz.) en bestrijk ze met de melk.
-
Laat de gedroogde tomaten uitlekken, dep droog en snij in fijne reepjes.
-
Snipper de sjalotten en de peterselie heel fijn.
-
Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Bereiding:
-
min.
-
Bak de bladerdeegvormpjes 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt ondertussen de boter in een brede pan. Stoof de fijngesnipperde sjalotten glazig en voeg de sint-jakobsnoten en de peultjes toe. Kruid met peper en zout.
-
Giet er de champagne of schuimwijn over en laat 5 min. pruttelen op een zacht vuur. Draai de sint-jakobsnoten af en toe om.
-
Haal de peultjes en de sint-jakobsnoten uit de pan en hou afgedekt warm in de oven.
-
Giet de room en de cognac in de pan. Laat 2 à 3 min. doorkoken en roer er de instantsausbinder onder. Laat nkoken tot een lichtgebonden saus. Kruid met cayennepeper, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Giet een bodempje saus in elk bord. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en schik er de bladerdeegvormpjes en 3 sint-jakobsnoten op. Versier met de peultjes en de reepjes gedroogde tomaat.
Onze drankensuggesties
Wijn Champagne Marquis De Villon brut Crémant d'Alsace A.O.P. extra brut - Chardonnay Wolfberger
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Ontdooitijd + 15 min.
-
Laat de sint-jakobsnoten oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Snij 4 vormpjes van ± 6 cm groot uit het bladerdeeg (bv. een dennetje, een blad enz.) en bestrijk ze met de melk.
-
Laat de gedroogde tomaten uitlekken, dep droog en snij in fijne reepjes.
-
Snipper de sjalotten en de peterselie heel fijn.
-
Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Bereiding:
-
min.
-
Bak de bladerdeegvormpjes 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt ondertussen de boter in een brede pan. Stoof de fijngesnipperde sjalotten glazig en voeg de sint-jakobsnoten en de peultjes toe. Kruid met peper en zout.
-
Giet er de champagne of schuimwijn over en laat 5 min. pruttelen op een zacht vuur. Draai de sint-jakobsnoten af en toe om.
-
Haal de peultjes en de sint-jakobsnoten uit de pan en hou afgedekt warm in de oven.
-
Giet de room en de cognac in de pan. Laat 2 à 3 min. doorkoken en roer er de instantsausbinder onder. Laat nkoken tot een lichtgebonden saus. Kruid met cayennepeper, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Giet een bodempje saus in elk bord. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en schik er de bladerdeegvormpjes en 3 sint-jakobsnoten op. Versier met de peultjes en de reepjes gedroogde tomaat.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Champagne Marquis De Villon brut Crémant d'Alsace A.O.P. extra brut - Chardonnay Wolfberger