Sint-jakobsnoten met champagne
Sint-jakobsnoten met champagne

Sint-jakobsnoten met champagne

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 306 kcal
Vet 19 g
Koolhydraat 14.2 g
Eiwit 12.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Ontdooitijd + 15 min.

  3. Laat de sint-jakobsnoten oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Snij 4 vormpjes van ± 6 cm groot uit het bladerdeeg (bv. een dennetje, een blad enz.) en bestrijk ze met de melk.

  5. Laat de gedroogde tomaten uitlekken, dep droog en snij in fijne reepjes.

  6. Snipper de sjalotten en de peterselie heel fijn.

  7. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  8. Bereiding:
  9. min.

  10. Bak de bladerdeegvormpjes 10 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Smelt ondertussen de boter in een brede pan. Stoof de fijngesnipperde sjalotten glazig en voeg de sint-jakobsnoten en de peultjes toe. Kruid met peper en zout.

  12. Giet er de champagne of schuimwijn over en laat 5 min. pruttelen op een zacht vuur. Draai de sint-jakobsnoten af en toe om.

  13. Haal de peultjes en de sint-jakobsnoten uit de pan en hou afgedekt warm in de oven.

  14. Giet de room en de cognac in de pan. Laat 2 à 3 min. doorkoken en roer er de instantsausbinder onder. Laat nkoken tot een lichtgebonden saus. Kruid met cayennepeper, peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Giet een bodempje saus in elk bord. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en schik er de bladerdeegvormpjes en 3 sint-jakobsnoten op. Versier met de peultjes en de reepjes gedroogde tomaat.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Ontdooitijd + 15 min.

  3. Laat de sint-jakobsnoten oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Snij 4 vormpjes van ± 6 cm groot uit het bladerdeeg (bv. een dennetje, een blad enz.) en bestrijk ze met de melk.

  5. Laat de gedroogde tomaten uitlekken, dep droog en snij in fijne reepjes.

  6. Snipper de sjalotten en de peterselie heel fijn.

  7. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  8. Bereiding:
  9. min.

  10. Bak de bladerdeegvormpjes 10 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Smelt ondertussen de boter in een brede pan. Stoof de fijngesnipperde sjalotten glazig en voeg de sint-jakobsnoten en de peultjes toe. Kruid met peper en zout.

  12. Giet er de champagne of schuimwijn over en laat 5 min. pruttelen op een zacht vuur. Draai de sint-jakobsnoten af en toe om.

  13. Haal de peultjes en de sint-jakobsnoten uit de pan en hou afgedekt warm in de oven.

  14. Giet de room en de cognac in de pan. Laat 2 à 3 min. doorkoken en roer er de instantsausbinder onder. Laat nkoken tot een lichtgebonden saus. Kruid met cayennepeper, peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Giet een bodempje saus in elk bord. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en schik er de bladerdeegvormpjes en 3 sint-jakobsnoten op. Versier met de peultjes en de reepjes gedroogde tomaat.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 306 kcal
Vet 19 g
Koolhydraat 14.2 g
Eiwit 12.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Champagne Marquis De Villon brut Crémant d'Alsace A.O.P. extra brut - Chardonnay Wolfberger

Bekijk het recept digitaal