Sint-jakobsnoten met Chinese groenten en saffraan
Sint-jakobsnoten met Chinese groenten en saffraan

Sint-jakobsnoten met Chinese groenten en saffraan

20 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 244 kcal
Vet 15.6 g
Koolhydraat 7 g
Eiwit 9.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Smelt 2 eetl. boter in een brede pan en laat de fijngesnipperde sjalot glazig stoven. Giet er 1,5 dl droge sherry bij en breng aan de kook.

  3. Plaats een metalen rooster of een zeef boven de pan en leg er de diepgevroren sint-jakobsnoten op. Kruid met peper en zout. Dek af en laat gedurende 5 min. stomen. Doe er de diepgevroren Chinamix bij en laat nog 5 min. stomen.

  4. Hou de sint-jakobsnoten en de groenten warm terwijl u de saus maakt. Laat het kookvocht tot de helft inkoken en voeg de zure room en de saffraan toe. Roer om.

  5. Laat inkoken tot u een lichtgebonden saus bekomt. Kruid indien nodig met peper en zout.

  6. Afwerking:
  7. Lepel op elk bord wat saffraansaus. Schik op die saffraanspiegel 2 sint-jakobsnoten en een beetje Chinamix. Geef er minibroodjes bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Smelt 2 eetl. boter in een brede pan en laat de fijngesnipperde sjalot glazig stoven. Giet er 1,5 dl droge sherry bij en breng aan de kook.

  3. Plaats een metalen rooster of een zeef boven de pan en leg er de diepgevroren sint-jakobsnoten op. Kruid met peper en zout. Dek af en laat gedurende 5 min. stomen. Doe er de diepgevroren Chinamix bij en laat nog 5 min. stomen.

  4. Hou de sint-jakobsnoten en de groenten warm terwijl u de saus maakt. Laat het kookvocht tot de helft inkoken en voeg de zure room en de saffraan toe. Roer om.

  5. Laat inkoken tot u een lichtgebonden saus bekomt. Kruid indien nodig met peper en zout.

  6. Afwerking:
  7. Lepel op elk bord wat saffraansaus. Schik op die saffraanspiegel 2 sint-jakobsnoten en een beetje Chinamix. Geef er minibroodjes bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 244 kcal
Vet 15.6 g
Koolhydraat 7 g
Eiwit 9.8 g

Bekijk het recept digitaal