- Bewaar

- Bewaar
Sint-jakobsnoten met Chinese groenten en saffraan
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een brede pan en laat de fijngesnipperde sjalot glazig stoven. Giet er 1,5 dl droge sherry bij en breng aan de kook.
-
Plaats een metalen rooster of een zeef boven de pan en leg er de diepgevroren sint-jakobsnoten op. Kruid met peper en zout. Dek af en laat gedurende 5 min. stomen. Doe er de diepgevroren Chinamix bij en laat nog 5 min. stomen.
-
Hou de sint-jakobsnoten en de groenten warm terwijl u de saus maakt. Laat het kookvocht tot de helft inkoken en voeg de zure room en de saffraan toe. Roer om.
-
Laat inkoken tot u een lichtgebonden saus bekomt. Kruid indien nodig met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Lepel op elk bord wat saffraansaus. Schik op die saffraanspiegel 2 sint-jakobsnoten en een beetje Chinamix. Geef er minibroodjes bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een brede pan en laat de fijngesnipperde sjalot glazig stoven. Giet er 1,5 dl droge sherry bij en breng aan de kook.
-
Plaats een metalen rooster of een zeef boven de pan en leg er de diepgevroren sint-jakobsnoten op. Kruid met peper en zout. Dek af en laat gedurende 5 min. stomen. Doe er de diepgevroren Chinamix bij en laat nog 5 min. stomen.
-
Hou de sint-jakobsnoten en de groenten warm terwijl u de saus maakt. Laat het kookvocht tot de helft inkoken en voeg de zure room en de saffraan toe. Roer om.
-
Laat inkoken tot u een lichtgebonden saus bekomt. Kruid indien nodig met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Lepel op elk bord wat saffraansaus. Schik op die saffraanspiegel 2 sint-jakobsnoten en een beetje Chinamix. Geef er minibroodjes bij.