- Bewaar

- Bewaar
Sint-jakobsnoten met paprikareepjes en citroensaus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de paprika's 10 min. koken in een kookpan water. Giet af, pel de paprika's en verwijder de pitten en de witte zaadlijsten. Snij in fijne reepjes.
-
Snij de gerookte ham in fijne reepjes.
-
Pers de citroen.
-
Bereiding:
-
Bak de gerookte hamreepjes krokant in een pan met antiaanbaklaag. Haal de ham uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Verhit in dezelfde pan 2 eetl. boter en bak de paprikareepjes gedurende 2 min. Meng er de hamreepjes onder en kruid naar smaak met peper en zout. Neem van het vuur en hou warm.
-
Giet de kippenbouillon en het citroensap in een brede pan. Leg er de diepgevroren sint-jakobsschelpnoten naast elkaar in. Dek af en laat 6 min. garen op een zacht vuur. Haal de sint-jakobsschelpnoten uit de pan en hou warm.
-
Laat het kookvocht inkoken tot er 1/3 overblijft. Haal van het vuur en klop er
-
50 g in stukjes gesneden koude boter onder. Warm nog even op, maar laat niet meer koken.
-
Afwerking:
-
Verdeel de paprikareepjes over 4 borden. Leg er telkens 3 sint-jakobsschelpnoten op en lepel de saus errond. Dien op met ciabatta.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de paprika's 10 min. koken in een kookpan water. Giet af, pel de paprika's en verwijder de pitten en de witte zaadlijsten. Snij in fijne reepjes.
-
Snij de gerookte ham in fijne reepjes.
-
Pers de citroen.
-
Bereiding:
-
Bak de gerookte hamreepjes krokant in een pan met antiaanbaklaag. Haal de ham uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Verhit in dezelfde pan 2 eetl. boter en bak de paprikareepjes gedurende 2 min. Meng er de hamreepjes onder en kruid naar smaak met peper en zout. Neem van het vuur en hou warm.
-
Giet de kippenbouillon en het citroensap in een brede pan. Leg er de diepgevroren sint-jakobsschelpnoten naast elkaar in. Dek af en laat 6 min. garen op een zacht vuur. Haal de sint-jakobsschelpnoten uit de pan en hou warm.
-
Laat het kookvocht inkoken tot er 1/3 overblijft. Haal van het vuur en klop er
-
50 g in stukjes gesneden koude boter onder. Warm nog even op, maar laat niet meer koken.
-
Afwerking:
-
Verdeel de paprikareepjes over 4 borden. Leg er telkens 3 sint-jakobsschelpnoten op en lepel de saus errond. Dien op met ciabatta.