Sint-jakobsnoten met paprikareepjes en citroensaus
Sint-jakobsnoten met paprikareepjes en citroensaus

Sint-jakobsnoten met paprikareepjes en citroensaus

40 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 301 kcal
Vet 18.9 g
Koolhydraat 8.8 g
Eiwit 22.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de paprika's 10 min. koken in een kookpan water. Giet af, pel de paprika's en verwijder de pitten en de witte zaadlijsten. Snij in fijne reepjes.

  4. Snij de gerookte ham in fijne reepjes.

  5. Pers de citroen.

  6. Bereiding:
  7. Bak de gerookte hamreepjes krokant in een pan met antiaanbaklaag. Haal de ham uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  8. Verhit in dezelfde pan 2 eetl. boter en bak de paprikareepjes gedurende 2 min. Meng er de hamreepjes onder en kruid naar smaak met peper en zout. Neem van het vuur en hou warm.

  9. Giet de kippenbouillon en het citroensap in een brede pan. Leg er de diepgevroren sint-jakobsschelpnoten naast elkaar in. Dek af en laat 6 min. garen op een zacht vuur. Haal de sint-jakobsschelpnoten uit de pan en hou warm.

  10. Laat het kookvocht inkoken tot er 1/3 overblijft. Haal van het vuur en klop er

  11. 50 g in stukjes gesneden koude boter onder. Warm nog even op, maar laat niet meer koken.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de paprikareepjes over 4 borden. Leg er telkens 3 sint-jakobsschelpnoten op en lepel de saus errond. Dien op met ciabatta.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de paprika's 10 min. koken in een kookpan water. Giet af, pel de paprika's en verwijder de pitten en de witte zaadlijsten. Snij in fijne reepjes.

  4. Snij de gerookte ham in fijne reepjes.

  5. Pers de citroen.

  6. Bereiding:
  7. Bak de gerookte hamreepjes krokant in een pan met antiaanbaklaag. Haal de ham uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  8. Verhit in dezelfde pan 2 eetl. boter en bak de paprikareepjes gedurende 2 min. Meng er de hamreepjes onder en kruid naar smaak met peper en zout. Neem van het vuur en hou warm.

  9. Giet de kippenbouillon en het citroensap in een brede pan. Leg er de diepgevroren sint-jakobsschelpnoten naast elkaar in. Dek af en laat 6 min. garen op een zacht vuur. Haal de sint-jakobsschelpnoten uit de pan en hou warm.

  10. Laat het kookvocht inkoken tot er 1/3 overblijft. Haal van het vuur en klop er

  11. 50 g in stukjes gesneden koude boter onder. Warm nog even op, maar laat niet meer koken.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de paprikareepjes over 4 borden. Leg er telkens 3 sint-jakobsschelpnoten op en lepel de saus errond. Dien op met ciabatta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 301 kcal
Vet 18.9 g
Koolhydraat 8.8 g
Eiwit 22.7 g

Bekijk het recept digitaal