Sint-jakobsnoten met zoetzure saus
Sint-jakobsnoten met zoetzure saus

Sint-jakobsnoten met zoetzure saus

20 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 295 kcal
Vet 21 g
Koolhydraat 16 g
Eiwit 10.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de augurken in fijne reepjes.

  3. Pers de sinaasappelen tot u 4 dl sap hebt.

  4. Laat de sint-jakobsnoten ontdooien en dep ze goed droog.

  5. Bereiding:
  6. Ontdoe de sint-jakobsnoten van het rode koraal.

  7. Verhit de olijfolie in een grill- of bakpan en bak de sint-jakobsnoten op een vrij hoog vuur, gedurende 2 min. Kruid met peper en zout. Draai de sint-jakobsnoten om, voeg het rode koraal toe en laat nog 2 min. verder bakken.

  8. Ondertussen bereidt u de saus: breng het sinaasappelsap in een brede pan aan de kook, samen met de peterselie, de dragon en de kervel. Laat dit mengsel tot de helft inkoken.

  9. Voeg de zure room toe en roer goed om. Breng op smaak met mosterd en zout. U kunt de saus eventueel binden met instantsausbinder. Voeg tot slot de reepjes augurk toe.

  10. Afwerking:
  11. Giet wat saus op elk bord en leg er twee sint-jakobsnoten (met hun koraal) middenin. Dien op met stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de augurken in fijne reepjes.

  3. Pers de sinaasappelen tot u 4 dl sap hebt.

  4. Laat de sint-jakobsnoten ontdooien en dep ze goed droog.

  5. Bereiding:
  6. Ontdoe de sint-jakobsnoten van het rode koraal.

  7. Verhit de olijfolie in een grill- of bakpan en bak de sint-jakobsnoten op een vrij hoog vuur, gedurende 2 min. Kruid met peper en zout. Draai de sint-jakobsnoten om, voeg het rode koraal toe en laat nog 2 min. verder bakken.

  8. Ondertussen bereidt u de saus: breng het sinaasappelsap in een brede pan aan de kook, samen met de peterselie, de dragon en de kervel. Laat dit mengsel tot de helft inkoken.

  9. Voeg de zure room toe en roer goed om. Breng op smaak met mosterd en zout. U kunt de saus eventueel binden met instantsausbinder. Voeg tot slot de reepjes augurk toe.

  10. Afwerking:
  11. Giet wat saus op elk bord en leg er twee sint-jakobsnoten (met hun koraal) middenin. Dien op met stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 295 kcal
Vet 21 g
Koolhydraat 16 g
Eiwit 10.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Gewurztraminer Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn Deze uitgesproken elzaswijn heeft een mooie lichtgouden kleur en een typische neus: u ruikt aroma's van kruiden, exotisch fruit (lychee) en bloemetjes (rozen). De smaak is krachtig en evenwichtig, met dezelfde aroma's als uit de neus. De lange afdronk heeft een honingtoets. Wijn Vina Tarapaca Sauvignon Chili Wijn Geurige en fruitige Chileense witte wijn, voorzien van een opwekkende frisheid.

Bekijk het recept digitaal