Sinterklaasletter in bladerdeeg
Sinterklaasletter in bladerdeeg

Sinterklaasletter in bladerdeeg

30 min.
Tussendoortje
2 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 561 kcal
Vet 32 g
Koolhydraat 56.7 g
Eiwit 10.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de vellen bladerdeeg oppervlakkig ontdooien en rol ze uit met een deegrol.

  4. Klop het ei los.

  5. Hak de chocolade in stukjes.

  6. Snij de marsepein in stukjes.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Verdeel de stukjes chocolade en marsepein over de lange rand van elk vel bladerdeeg. Rol de vellen op.

  10. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de rolletjes bladerdeeg op. Vorm de letter S met 2 rolletjes en de letter P met de 2 andere rolletjes. Zorg ervoor dat de naad naar beneden ligt.

  11. Bestrijk met het losgeklopte ei en zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven tot ze mooi bruin zijn.

  12. Haal uit de oven, laat afkoelen en snij in stukjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de vellen bladerdeeg oppervlakkig ontdooien en rol ze uit met een deegrol.

  4. Klop het ei los.

  5. Hak de chocolade in stukjes.

  6. Snij de marsepein in stukjes.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Verdeel de stukjes chocolade en marsepein over de lange rand van elk vel bladerdeeg. Rol de vellen op.

  10. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de rolletjes bladerdeeg op. Vorm de letter S met 2 rolletjes en de letter P met de 2 andere rolletjes. Zorg ervoor dat de naad naar beneden ligt.

  11. Bestrijk met het losgeklopte ei en zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven tot ze mooi bruin zijn.

  12. Haal uit de oven, laat afkoelen en snij in stukjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 561 kcal
Vet 32 g
Koolhydraat 56.7 g
Eiwit 10.9 g

Bekijk het recept digitaal