Skrei met hazelnoten en spruitjespuree
Skrei met hazelnoten en spruitjespuree

Skrei met hazelnoten en spruitjespuree

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2732 kj
Energie 653 kcal
Vet 34.4 g
Verzadigd vet 16.8 g
Koolhydraat 35.3 g
Suiker 8.8 g
Vezel 20.2 g
Eiwit 40.7 g
Zout 0.9 g
natrium 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. ontdooitijd + 40 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Laat de spruiten oppervlakkig ontdooien en snij in 4. Hak de hazelnoten grof.

  4. Smelt 2/3 van de boter in een kookpot en stoof de spruiten 10 min. Overgiet met de room en laat nog 5 min. sudderen.

  5. Schik de skrei op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met de hazelnoten en de rest van de boter (in blokjes). Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Verwarm intussen de puree (instructies: zie verpakking). Meng er de spruiten met room onder en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. ontdooitijd + 40 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Laat de spruiten oppervlakkig ontdooien en snij in 4. Hak de hazelnoten grof.

  4. Smelt 2/3 van de boter in een kookpot en stoof de spruiten 10 min. Overgiet met de room en laat nog 5 min. sudderen.

  5. Schik de skrei op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met de hazelnoten en de rest van de boter (in blokjes). Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Verwarm intussen de puree (instructies: zie verpakking). Meng er de spruiten met room onder en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2732 kj
Energie 653 kcal
Vet 34.4 g
Verzadigd vet 16.8 g
Koolhydraat 35.3 g
Suiker 8.8 g
Vezel 20.2 g
Eiwit 40.7 g
Zout 0.9 g
natrium 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Aigle Noir Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc Gérard Bertrand Bier Blonden Os Blond bier

Bekijk het recept digitaal