Slaatje geitenkaas met spek en appel
Slaatje geitenkaas met spek en appel

Slaatje geitenkaas met spek en appel

20 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 748 kcal
Vet 62.1 g
Koolhydraat 14.2 g
Eiwit 32.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.) - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes. - Snij de ongeschilde appelen in kleine blokjes. - Snij de halve rode ui in fijne ringen.

  3. Bereiding:
  4. Meng de sla met de paprika- en appelblokjes, de uiringen en de olijven.

  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de geitenkaasjes 2 à 3 min. aan elke kant.

  6. Maak ondertussen de vinaigrette: meng 3 eetl. olijfolie met het citroensap en de mosterd. Kruid met peper en zout.

  7. Afwerking:
  8. Verdeel de sla over de borden en besprenkel met de vinaigrette. Leg 3 geitenkaasjes op elk bord en serveer met een stukje stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.) - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes. - Snij de ongeschilde appelen in kleine blokjes. - Snij de halve rode ui in fijne ringen.

  3. Bereiding:
  4. Meng de sla met de paprika- en appelblokjes, de uiringen en de olijven.

  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de geitenkaasjes 2 à 3 min. aan elke kant.

  6. Maak ondertussen de vinaigrette: meng 3 eetl. olijfolie met het citroensap en de mosterd. Kruid met peper en zout.

  7. Afwerking:
  8. Verdeel de sla over de borden en besprenkel met de vinaigrette. Leg 3 geitenkaasjes op elk bord en serveer met een stukje stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 748 kcal
Vet 62.1 g
Koolhydraat 14.2 g
Eiwit 32.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Bardolino D.O.C. Villa Sopita - Veneto - Italië Ook lekker: Tarapacá Sauvignon Blanc, D.O. Central Valley, Chili.

Bekijk het recept digitaal