Slaatje met asperges, radijsjes en grijze garnalen
Slaatje met asperges, radijsjes en grijze garnalen

Slaatje met asperges, radijsjes en grijze garnalen

15 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 131 kcal
Vet 8.5 g
Verzadigd vet 5.6 g
Koolhydraat 5.6 g
Suiker 3.4 g
Vezel 2.5 g
Eiwit 6.9 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de witte asperges en snij in lange linten met een dunschiller.

  4. Snij de radijsjes in plakjes.

  5. Maak de dressing: meng de olijfolie met de mosterd en het sinaasappelsap.

  6. Haal de buitenste blaadjes van de Romeinse slaharten (u hebt er 9 nodig) en snij de rest in fijne reepjes.

  7. Hak het bieslook fijn.

  8. Bereiding:
  9. 1 Meng de dressing onder de fijngesneden sla, de aspergelinten en de radijsjes. Kruid met peper en zout en meng goed.

  10. 2 Verdeel de sla over de blaadjes Romeinse sla en bestrooi met het fijngesnipperde bieslook. Verdeel er de noordzeegarnalen over.

Tip

Heerlijk bij gebakken vis.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de witte asperges en snij in lange linten met een dunschiller.

  4. Snij de radijsjes in plakjes.

  5. Maak de dressing: meng de olijfolie met de mosterd en het sinaasappelsap.

  6. Haal de buitenste blaadjes van de Romeinse slaharten (u hebt er 9 nodig) en snij de rest in fijne reepjes.

  7. Hak het bieslook fijn.

  8. Bereiding:
  9. 1 Meng de dressing onder de fijngesneden sla, de aspergelinten en de radijsjes. Kruid met peper en zout en meng goed.

  10. 2 Verdeel de sla over de blaadjes Romeinse sla en bestrooi met het fijngesnipperde bieslook. Verdeel er de noordzeegarnalen over.

Tip

Heerlijk bij gebakken vis.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 131 kcal
Vet 8.5 g
Verzadigd vet 5.6 g
Koolhydraat 5.6 g
Suiker 3.4 g
Vezel 2.5 g
Eiwit 6.9 g
Zout 0.8 g

Bekijk het recept digitaal