Slaatje met gegrilde aubergine en burrata
Slaatje met gegrilde aubergine en burrata

Slaatje met gegrilde aubergine en burrata

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 538 kcal
Vet 43.3 g
Verzadigd vet 15.1 g
Koolhydraat 19.1 g
Suiker 9.6 g
Vezel 9 g
Eiwit 13.5 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 15 min.)
  3. Laat de gegrilde aubergines oppervlakkig ontdooien en dep droog. Bestrijk met de olijfolie en kruid met de Italiaanse kruidenmix.

  4. Snij de kerstomaten in 2. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  5. Maak een vinaigrette: pers de halve citroen. Meng er de olijfolie met basilicum en de zonnebloempitten onder. Kruid met peper en zout.

  6. Meng de fijnproeversmix met de roggebroodsnacks, de lente-uitjes en de kerstomaten. Besprenkel met de vinaigrette.

  7. Bereiding op de barbecue (5 min.)
  8. Bak de gegrilde aubergines ± 2 min. aan elke kant op een matig warme barbecue. Schik ze op de salade. Scheur de burrata in stukken en strooi erover.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 15 min.)
  3. Laat de gegrilde aubergines oppervlakkig ontdooien en dep droog. Bestrijk met de olijfolie en kruid met de Italiaanse kruidenmix.

  4. Snij de kerstomaten in 2. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  5. Maak een vinaigrette: pers de halve citroen. Meng er de olijfolie met basilicum en de zonnebloempitten onder. Kruid met peper en zout.

  6. Meng de fijnproeversmix met de roggebroodsnacks, de lente-uitjes en de kerstomaten. Besprenkel met de vinaigrette.

  7. Bereiding op de barbecue (5 min.)
  8. Bak de gegrilde aubergines ± 2 min. aan elke kant op een matig warme barbecue. Schik ze op de salade. Scheur de burrata in stukken en strooi erover.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 538 kcal
Vet 43.3 g
Verzadigd vet 15.1 g
Koolhydraat 19.1 g
Suiker 9.6 g
Vezel 9 g
Eiwit 13.5 g
Zout 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Mud House Sauvignon Blanc Marlborough Nieuw-Zeeland

Bekijk het recept digitaal