Slaatje met krokante kippenreepjes en avocado
Slaatje met krokante kippenreepjes en avocado

Slaatje met krokante kippenreepjes en avocado

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 523 kcal
Vet 33.7 g
Koolhydraat 10.6 g
Eiwit 43.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien en snij in dunne reepjes.

  3. Snipper intussen de lente-uitjes fijn.

  4. Snij de wortel van de sla en snij in kleinere stukken.

  5. Klop de eieren los.

  6. Pers de limoen.

  7. Schil de avocado's en snij het vruchtvlees in dunne reepjes. Besprenkel met het limoensap.

  8. Bereiding:
  9. Wentel de kippenreepjes door de losgeklopte eieren en dan door de panko.

  10. Verhit de rijstolie in een pan en bak de kippenreepjes goudbruin en gaar.

  11. Meng intussen de sla met de rucola en de fijngesnipperde lente-ui.

  12. Meng de olijfolie met de balsamicoazijn en kruid met zwarte peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de groene salade over de borden, schik er de avocado- en kippenreepjes op en besprenkel met de dressing. Geef er een stukje van de zelfgemaakte focaccia bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien en snij in dunne reepjes.

  3. Snipper intussen de lente-uitjes fijn.

  4. Snij de wortel van de sla en snij in kleinere stukken.

  5. Klop de eieren los.

  6. Pers de limoen.

  7. Schil de avocado's en snij het vruchtvlees in dunne reepjes. Besprenkel met het limoensap.

  8. Bereiding:
  9. Wentel de kippenreepjes door de losgeklopte eieren en dan door de panko.

  10. Verhit de rijstolie in een pan en bak de kippenreepjes goudbruin en gaar.

  11. Meng intussen de sla met de rucola en de fijngesnipperde lente-ui.

  12. Meng de olijfolie met de balsamicoazijn en kruid met zwarte peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de groene salade over de borden, schik er de avocado- en kippenreepjes op en besprenkel met de dressing. Geef er een stukje van de zelfgemaakte focaccia bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 523 kcal
Vet 33.7 g
Koolhydraat 10.6 g
Eiwit 43.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Piemonte D.O.C. Barbera Villa Ilaria Italië

Bekijk het recept digitaal