Slaatje met makreelfilet
Slaatje met makreelfilet

Slaatje met makreelfilet

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 450 kcal
Vet 35.3 g
Koolhydraat 12.6 g
Eiwit 20.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Laat de makreelfi lets uitlekken.

  4. Snij de ongeschilde komkommer middendoor, schraap er met een lepeltje de zaadlijsten uit en snij in halvemaantjes van 1/2 cm dik.

  5. Snij de tomaten in partjes en het brood in blokjes van 1,5 cm.

  6. Pers de halve citroen.

  7. Hak de platte peterselie grof.

  8. Bereiding:
  9. Kook de eieren 7 à 9 min. hard. Spoel onder koud water, pel ze en snij in 4.

  10. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de broodblokjes mooi goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

  11. Meng de komkommer, de tomaten en de olijven onder de jonge slamix.

  12. Maak de vinaigrette: meng de mayonaise, het citroensap, de extra vierge olijfolie en de grofgehakte peterselie goed onder elkaar. Kruid met zwarte peper.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de sla over de borden.

  15. Leg er de makreelfilets, de eieren en de broodcroutons op en werk af met de peterseliedressing.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Laat de makreelfi lets uitlekken.

  4. Snij de ongeschilde komkommer middendoor, schraap er met een lepeltje de zaadlijsten uit en snij in halvemaantjes van 1/2 cm dik.

  5. Snij de tomaten in partjes en het brood in blokjes van 1,5 cm.

  6. Pers de halve citroen.

  7. Hak de platte peterselie grof.

  8. Bereiding:
  9. Kook de eieren 7 à 9 min. hard. Spoel onder koud water, pel ze en snij in 4.

  10. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de broodblokjes mooi goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

  11. Meng de komkommer, de tomaten en de olijven onder de jonge slamix.

  12. Maak de vinaigrette: meng de mayonaise, het citroensap, de extra vierge olijfolie en de grofgehakte peterselie goed onder elkaar. Kruid met zwarte peper.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de sla over de borden.

  15. Leg er de makreelfilets, de eieren en de broodcroutons op en werk af met de peterseliedressing.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 450 kcal
Vet 35.3 g
Koolhydraat 12.6 g
Eiwit 20.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Mort Subite Gueuze Lambic Geuze Wijn Riesling Classic Rudolf Müller Pfalz - Duitsland

Bekijk het recept digitaal