- Bewaar

- Bewaar
Slaatje met makreelfilet
Onze drankensuggesties
Bier Mort Subite Gueuze Lambic Geuze Wijn Riesling Classic Rudolf Müller Pfalz - Duitsland
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Laat de makreelfi lets uitlekken.
-
Snij de ongeschilde komkommer middendoor, schraap er met een lepeltje de zaadlijsten uit en snij in halvemaantjes van 1/2 cm dik.
-
Snij de tomaten in partjes en het brood in blokjes van 1,5 cm.
-
Pers de halve citroen.
-
Hak de platte peterselie grof.
-
Bereiding:
-
Kook de eieren 7 à 9 min. hard. Spoel onder koud water, pel ze en snij in 4.
-
Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de broodblokjes mooi goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Meng de komkommer, de tomaten en de olijven onder de jonge slamix.
-
Maak de vinaigrette: meng de mayonaise, het citroensap, de extra vierge olijfolie en de grofgehakte peterselie goed onder elkaar. Kruid met zwarte peper.
-
Afwerking:
-
Verdeel de sla over de borden.
-
Leg er de makreelfilets, de eieren en de broodcroutons op en werk af met de peterseliedressing.
Onze drankensuggesties
Bier Mort Subite Gueuze Lambic Geuze Wijn Riesling Classic Rudolf Müller Pfalz - Duitsland
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Laat de makreelfi lets uitlekken.
-
Snij de ongeschilde komkommer middendoor, schraap er met een lepeltje de zaadlijsten uit en snij in halvemaantjes van 1/2 cm dik.
-
Snij de tomaten in partjes en het brood in blokjes van 1,5 cm.
-
Pers de halve citroen.
-
Hak de platte peterselie grof.
-
Bereiding:
-
Kook de eieren 7 à 9 min. hard. Spoel onder koud water, pel ze en snij in 4.
-
Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de broodblokjes mooi goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Meng de komkommer, de tomaten en de olijven onder de jonge slamix.
-
Maak de vinaigrette: meng de mayonaise, het citroensap, de extra vierge olijfolie en de grofgehakte peterselie goed onder elkaar. Kruid met zwarte peper.
-
Afwerking:
-
Verdeel de sla over de borden.
-
Leg er de makreelfilets, de eieren en de broodcroutons op en werk af met de peterseliedressing.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Mort Subite Gueuze Lambic Geuze Wijn Riesling Classic Rudolf Müller Pfalz - Duitsland