Slaatje met penne en gerookte zalm
Slaatje met penne en gerookte zalm

Slaatje met penne en gerookte zalm

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 514 kcal
Vet 19.6 g
Koolhydraat 55.8 g
Eiwit 28.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.

  3. Rooster ondertussen de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  4. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes en de snoeptomaatjes in 2.

  5. Snipper de sjalot en de peterselie fijn.

  6. Snij de sneetjes gerookte zalm in 2 en rol ze op.

  7. Bereiding:
  8. Meng de reepjes ijsbergsla, de rucola, de halve tomaatjes en de pijnboompitten onder de penne.

  9. Maak een vinaigrette met de olijfolie, het citroensap, de mosterd, de fijngesnipperde peterselie en de sjalot.

  10. Kruid met peper en zout en meng onder het pastaslaatje.

  11. Schik de zalmrolletjes op de salade.

  12. Afwerking:
  13. Lekker met stokbrood.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.

  3. Rooster ondertussen de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  4. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes en de snoeptomaatjes in 2.

  5. Snipper de sjalot en de peterselie fijn.

  6. Snij de sneetjes gerookte zalm in 2 en rol ze op.

  7. Bereiding:
  8. Meng de reepjes ijsbergsla, de rucola, de halve tomaatjes en de pijnboompitten onder de penne.

  9. Maak een vinaigrette met de olijfolie, het citroensap, de mosterd, de fijngesnipperde peterselie en de sjalot.

  10. Kruid met peper en zout en meng onder het pastaslaatje.

  11. Schik de zalmrolletjes op de salade.

  12. Afwerking:
  13. Lekker met stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 514 kcal
Vet 19.6 g
Koolhydraat 55.8 g
Eiwit 28.6 g

Bekijk het recept digitaal