- Bewaar

- Bewaar
Slaatje met rauwe aardpeer
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de blaadjes van de veldsla.
-
Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten van de paprika en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
-
Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
-
Boen de ongeschilde aardperen schoon en rasp.
-
Bereiding:
-
Verdeel de veldsla over de borden, samen met de geraspte aardpeer en de paprikablokjes.
-
Maak een vinaigrette: meng de notenolie met de balsamicoazijn en de grofgehakte hazelnoten. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Besprenkel het slaatje met de vinaigrette. Heerlijk bij kalfsgebraad.
Dien dit slaatje op als lunch en werk af met: - blokjes gekookte ham of gebakken spekreepjes - blokjes belegen kaas of feta - reepjes gebakken kip Geef er ook een stuk stokbrood bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de blaadjes van de veldsla.
-
Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten van de paprika en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
-
Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
-
Boen de ongeschilde aardperen schoon en rasp.
-
Bereiding:
-
Verdeel de veldsla over de borden, samen met de geraspte aardpeer en de paprikablokjes.
-
Maak een vinaigrette: meng de notenolie met de balsamicoazijn en de grofgehakte hazelnoten. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Besprenkel het slaatje met de vinaigrette. Heerlijk bij kalfsgebraad.
Dien dit slaatje op als lunch en werk af met: - blokjes gekookte ham of gebakken spekreepjes - blokjes belegen kaas of feta - reepjes gebakken kip Geef er ook een stuk stokbrood bij.