Slaatje met rauwe aardpeer
Slaatje met rauwe aardpeer

Slaatje met rauwe aardpeer

25 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 161 kcal
Vet 9.3 g
Koolhydraat 16.3 g
Eiwit 3.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de blaadjes van de veldsla.

  3. Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten van de paprika en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

  4. Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  5. Boen de ongeschilde aardperen schoon en rasp.

  6. Bereiding:
  7. Verdeel de veldsla over de borden, samen met de geraspte aardpeer en de paprikablokjes.

  8. Maak een vinaigrette: meng de notenolie met de balsamicoazijn en de grofgehakte hazelnoten. Kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Besprenkel het slaatje met de vinaigrette. Heerlijk bij kalfsgebraad.

Tip

Dien dit slaatje op als lunch en werk af met: - blokjes gekookte ham of gebakken spekreepjes - blokjes belegen kaas of feta - reepjes gebakken kip Geef er ook een stuk stokbrood bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de blaadjes van de veldsla.

  3. Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten van de paprika en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

  4. Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  5. Boen de ongeschilde aardperen schoon en rasp.

  6. Bereiding:
  7. Verdeel de veldsla over de borden, samen met de geraspte aardpeer en de paprikablokjes.

  8. Maak een vinaigrette: meng de notenolie met de balsamicoazijn en de grofgehakte hazelnoten. Kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Besprenkel het slaatje met de vinaigrette. Heerlijk bij kalfsgebraad.

Tip

Dien dit slaatje op als lunch en werk af met: - blokjes gekookte ham of gebakken spekreepjes - blokjes belegen kaas of feta - reepjes gebakken kip Geef er ook een stuk stokbrood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 161 kcal
Vet 9.3 g
Koolhydraat 16.3 g
Eiwit 3.1 g

Bekijk het recept digitaal