Slaatje van gegrilde groenten met geitenkaasbolletjes
Slaatje van gegrilde groenten met geitenkaasbolletjes

Slaatje van gegrilde groenten met geitenkaasbolletjes

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 337 kcal
Vet 29.9 g
Verzadigd vet 7.2 g
Koolhydraat 9 g
Suiker 8.8 g
Vezel 1.5 g
Eiwit 7.1 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de courgette en de aubergine in schijven van 1/2 cm. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in 8 gelijke stukken. Bestrijk de groenten met 4 eetl. olijfolie.

  3. Bak de courgette, de aubergine en de paprika gaar en goudbruin in een braadpan of grillpan. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Kruid met peper en zout.

  4. Hak de brazielnoten grof. Snij de sla in stukken.

  5. Meng 4 eetl. olijfolie met de vloeibare honing en de frambozenazijn en kruid met peper en zout. Meng onder de eikenbladsla.

  6. Verdeel de gegrilde groenten en de geitenkaasbolletjes over het slaatje. Bestrooi met de noten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de courgette en de aubergine in schijven van 1/2 cm. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in 8 gelijke stukken. Bestrijk de groenten met 4 eetl. olijfolie.

  3. Bak de courgette, de aubergine en de paprika gaar en goudbruin in een braadpan of grillpan. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Kruid met peper en zout.

  4. Hak de brazielnoten grof. Snij de sla in stukken.

  5. Meng 4 eetl. olijfolie met de vloeibare honing en de frambozenazijn en kruid met peper en zout. Meng onder de eikenbladsla.

  6. Verdeel de gegrilde groenten en de geitenkaasbolletjes over het slaatje. Bestrooi met de noten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 337 kcal
Vet 29.9 g
Verzadigd vet 7.2 g
Koolhydraat 9 g
Suiker 8.8 g
Vezel 1.5 g
Eiwit 7.1 g
Zout 0.4 g

Bekijk het recept digitaal