Slaatje van gegrilde kip en perzik met mozzarella
Slaatje van gegrilde kip en perzik met mozzarella

Slaatje van gegrilde kip en perzik met mozzarella

35 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 449 kcal
Vet 22.9 g
Verzadigd vet 8.7 g
Koolhydraat 18.7 g
Suiker 17.7 g
Vezel 3.5 g
Eiwit 40.5 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.) - Snij de rode ui in ringen. - Snij de Romeinse slaharten in fijne reepjes. - Snij de ongeschilde perziken in partjes en bestrijk met 2 eetl. olijfolie. - Scheur het basilicum. - Meng de yoghurt met de mosterd, 1 eetl. olijfolie, de honing, het citroensap, zwarte peper en zout.

  3. Bereiding:
  4. Verhit een grillpan zonder vetstof en bak de partjes perzik 2 min. aan elke kant. Haal uit de pan.

  5. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde grillpan en gril de kippenhaasjes 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Meng intussen de rucola met de Romeinse slaharten en 3/4 van het basilicum. Leg op een serveerschotel en verdeel er de uiringen over.

  7. Verdeel de gegrilde kip, de perziken en de mozzarellabolletjes over de salade en besprenkel met de dressing. Werk af met de rest van het basilicum.

  8. Afwerking:
  9. Serveer met een stukje brood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.) - Snij de rode ui in ringen. - Snij de Romeinse slaharten in fijne reepjes. - Snij de ongeschilde perziken in partjes en bestrijk met 2 eetl. olijfolie. - Scheur het basilicum. - Meng de yoghurt met de mosterd, 1 eetl. olijfolie, de honing, het citroensap, zwarte peper en zout.

  3. Bereiding:
  4. Verhit een grillpan zonder vetstof en bak de partjes perzik 2 min. aan elke kant. Haal uit de pan.

  5. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde grillpan en gril de kippenhaasjes 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Meng intussen de rucola met de Romeinse slaharten en 3/4 van het basilicum. Leg op een serveerschotel en verdeel er de uiringen over.

  7. Verdeel de gegrilde kip, de perziken en de mozzarellabolletjes over de salade en besprenkel met de dressing. Werk af met de rest van het basilicum.

  8. Afwerking:
  9. Serveer met een stukje brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 449 kcal
Vet 22.9 g
Verzadigd vet 8.7 g
Koolhydraat 18.7 g
Suiker 17.7 g
Vezel 3.5 g
Eiwit 40.5 g
Zout 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LINDEMANS PÊCHERESSE de keuze van aankoper Davy "Bij dit frisse, zomerse slaatje serveer ik een al even fris en zomers fruitbier. De perzik zit zowel in het bier als in het gerecht, voor mij een uitstekende match!" Regionaal beschikbaar. Alternatief: Bush Pêche Mel'.

Bekijk het recept digitaal