Slaatje van gerookte eend met roze bessen
Slaatje van gerookte eend met roze bessen

Slaatje van gerookte eend met roze bessen

25 min.
Hoofdgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 243 kcal
Vet 18.3 g
Koolhydraat 8.8 g
Eiwit 10.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil met een zeer scherp mes de pompelmoes tot op het vruchtvlees. Snij dan de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Laat uitlekken.

  3. Schil de peren, snij in blokjes en besprenkel met citroensap.

  4. Snij de gerookte eendenfilet in reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Doe de gemengde sla en de veldsla in een slakom, besprenkel met de notenolie en de wijnazijn en kruid met peper en zout. Meng goed.

  7. Meng met de partjes pompelmoes en de stukjes peer.

  8. Bestrooi met de roze peper, de noten en de eendenreepjes.

  9. Afwerking:
  10. Dien onmiddellijk op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil met een zeer scherp mes de pompelmoes tot op het vruchtvlees. Snij dan de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Laat uitlekken.

  3. Schil de peren, snij in blokjes en besprenkel met citroensap.

  4. Snij de gerookte eendenfilet in reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Doe de gemengde sla en de veldsla in een slakom, besprenkel met de notenolie en de wijnazijn en kruid met peper en zout. Meng goed.

  7. Meng met de partjes pompelmoes en de stukjes peer.

  8. Bestrooi met de roze peper, de noten en de eendenreepjes.

  9. Afwerking:
  10. Dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 243 kcal
Vet 18.3 g
Koolhydraat 8.8 g
Eiwit 10.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château de Dracy A.C. Bourgogne Wijn Stralende bleekgouden kleurspiegel, aroma's van exotisch fruit en geroosterd boord. Levendige smaak van fruit en toast. Wijn Petit Chablis A.C. 2008 Union des Viticulteurs de Chablis

Bekijk het recept digitaal