Slaatje van ovengeroosterde tomaat, watermeloen en halloumi
Slaatje van ovengeroosterde tomaat, watermeloen en halloumi

Slaatje van ovengeroosterde tomaat, watermeloen en halloumi

30 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 350 kcal
Vet 22.7 g
Verzadigd vet 11.4 g
Koolhydraat 17.6 g
Suiker 15.9 g
Vezel 2.2 g
Eiwit 17.4 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.) - Schil de watermeloen en snij het vruchtvlees in driehoeken. - Trek de blaadjes van de takjes munt en basilicum en hou er enkele opzij voor de afwerking. Snipper de rest fijn. - Verdeel de tapastomaten in 4 trosjes. - Snij de halloumi in plakken. - Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Bereiding:
  4. Verdeel de trosjes tomaat over een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Rooster intussen de pijnboompitten kort in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Verhit een grillpan zonder vetstof en gril de halloumi kort aan beide kanten.

  7. Doe de sla en de fijngesnipperde kruiden in een grote kom en verdeel er de trosjes tomaat en de watermeloen over. Leg er de gegrilde halloumi bovenop en werk af met de blaadjes munt en basilicum, de pijnboompitten en de balsamicocrème.

  8. Afwerking:
  9. Serveer met ciabattabrood.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.) - Schil de watermeloen en snij het vruchtvlees in driehoeken. - Trek de blaadjes van de takjes munt en basilicum en hou er enkele opzij voor de afwerking. Snipper de rest fijn. - Verdeel de tapastomaten in 4 trosjes. - Snij de halloumi in plakken. - Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Bereiding:
  4. Verdeel de trosjes tomaat over een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Rooster intussen de pijnboompitten kort in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Verhit een grillpan zonder vetstof en gril de halloumi kort aan beide kanten.

  7. Doe de sla en de fijngesnipperde kruiden in een grote kom en verdeel er de trosjes tomaat en de watermeloen over. Leg er de gegrilde halloumi bovenop en werk af met de blaadjes munt en basilicum, de pijnboompitten en de balsamicocrème.

  8. Afwerking:
  9. Serveer met ciabattabrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 350 kcal
Vet 22.7 g
Verzadigd vet 11.4 g
Koolhydraat 17.6 g
Suiker 15.9 g
Vezel 2.2 g
Eiwit 17.4 g
Zout 1.9 g

Bekijk het recept digitaal