- Bewaar

- Bewaar
Slagroomtaart met profiteroles en advocaat
Onze drankensuggesties
andere Graindor Dessert Mengeling van Centraal-Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse koffies. Smaak: zacht tot geprononceerd met verfijnd aroma. Mengeling van arabica en robusta.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 à 30 cm). Druk het deeg goed aan en prik er enkele keren in met een vork. Bedek met een groot vel aluminiumfolie en vul met droge bonen of spliterwten. Laat 10 à 15 min. bakken in een op 200 °C voorverwarmde oven tot het deeg krokant is. Verwijder voorzichtig de aluminiumfolie en de bonen en laat nog 5 min. goudbruin bakken. Laat volledig afkoelen.
-
Breng de kriekjes met het sap en de suiker aan de kook. Los het maïszetmeel op in een kopje water en roer het beetje bij beetje bij de kriekjes tot een gebonden compote. Laat volledig afkoelen.
-
Bereiding:
-
Schik het voorgebakken bladerdeeg op een taartschotel. Bedek de bodem met een dun laagje advocaat.
-
Verdeel er de kriekjes over en schik er de diepgevroren profiteroles op. Lepel over elke profiterole wat advocaat.
-
Klop de slagroom met de poedersuiker tot mooie, stevige pieken. Doe in een spuitzak of slagroomspuit en spuit toefjes slagroom tussen de profiteroles, maar niet zo dat alle kriekjes volledig bedekt zijn. Zet de taart koel weg tot het opdienen.
Snel-klaar-tip Gebruik een spuitbus slagroom, maar spuit de slagroom dan wel pas net voor het opdienen over de taart, anders zakken de toefjes in mekaar. Saint-honoré De saint-honoré is een echte Parijse taart, die gewijd is aan de patroonheilige van de bakkers en de banketbakkers. De saint-honoré ligt aan de basis voor heel wat taarten met een krans van soezen en slagroom. Bij de oorspronkelijke saint-honoré werden de soesjes bedekt met karamel.
Onze drankensuggesties
andere Graindor Dessert Mengeling van Centraal-Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse koffies. Smaak: zacht tot geprononceerd met verfijnd aroma. Mengeling van arabica en robusta.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 à 30 cm). Druk het deeg goed aan en prik er enkele keren in met een vork. Bedek met een groot vel aluminiumfolie en vul met droge bonen of spliterwten. Laat 10 à 15 min. bakken in een op 200 °C voorverwarmde oven tot het deeg krokant is. Verwijder voorzichtig de aluminiumfolie en de bonen en laat nog 5 min. goudbruin bakken. Laat volledig afkoelen.
-
Breng de kriekjes met het sap en de suiker aan de kook. Los het maïszetmeel op in een kopje water en roer het beetje bij beetje bij de kriekjes tot een gebonden compote. Laat volledig afkoelen.
-
Bereiding:
-
Schik het voorgebakken bladerdeeg op een taartschotel. Bedek de bodem met een dun laagje advocaat.
-
Verdeel er de kriekjes over en schik er de diepgevroren profiteroles op. Lepel over elke profiterole wat advocaat.
-
Klop de slagroom met de poedersuiker tot mooie, stevige pieken. Doe in een spuitzak of slagroomspuit en spuit toefjes slagroom tussen de profiteroles, maar niet zo dat alle kriekjes volledig bedekt zijn. Zet de taart koel weg tot het opdienen.
Snel-klaar-tip Gebruik een spuitbus slagroom, maar spuit de slagroom dan wel pas net voor het opdienen over de taart, anders zakken de toefjes in mekaar. Saint-honoré De saint-honoré is een echte Parijse taart, die gewijd is aan de patroonheilige van de bakkers en de banketbakkers. De saint-honoré ligt aan de basis voor heel wat taarten met een krans van soezen en slagroom. Bij de oorspronkelijke saint-honoré werden de soesjes bedekt met karamel.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
andere Graindor Dessert Mengeling van Centraal-Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse koffies. Smaak: zacht tot geprononceerd met verfijnd aroma. Mengeling van arabica en robusta.