Slagroomtaartjes met bosvruchten

Slagroomtaartjes met bosvruchten

Dessert
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 507 kcal
Vet 42.4 g
Koolhydraat 34.7 g
Eiwit 5.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de bosvruchten volledig ontdooien en dep goed droog.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Snij 5 cirkels (Ø ± 12 cm) uit het kruimeldeeg en leg ze in de taartvormpjes. Bedek elke taartbodem met een stuk bakpapier en verdeel er bakparels of droge bonen over. Bak 12 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken).

  6. Klop ondertussen de room samen met de bloemsuiker stijf.

  7. Verwijder het bakpapier en de parels of bonen en zet de taartbodems opnieuw 12 min. in de oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

  8. Smelt ondertussende chocolade au bain-marie tot een gladde, glanzende saus (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Laat lichtjes afkoelen.

  9. Bestrijk de afgekoelde taartbodems met de gesmolten chocolade en laat 10 min. hard worden in de koelkast.

  10. Trek ondertussen de blaadjes van de takjes munt.

  11. Vul de taartbodems met de opgeklopte room en verdeel er de bosvruchten over.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de muntblaadjes.

Tip

Voor een gluten- en lactosevrije variant: - Vervang het kruimeldeeg door zelfgemaakt deeg: meng 250 g gluten- en lactosevrije bloem met 60 g suiker en 1 snuifje zout. Kneed er 160 g plantaardige margarine in klontjes onder tot u een kruimelig deeg hebt. Voeg 1 ei en 1 eidooier toe en kneed tot een gladde deegbol. Wikkel in folie en zet 30 min. in de koelkast. Rol het deeg uit op een met glutenvrije bloem bestrooid werkblad tot 4 à 5 mm dik. Snij er 5 cirkels uit. - Vervang de room door lactosevrije opklopbare room en laat de pure chocolade weg.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de bosvruchten volledig ontdooien en dep goed droog.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Snij 5 cirkels (Ø ± 12 cm) uit het kruimeldeeg en leg ze in de taartvormpjes. Bedek elke taartbodem met een stuk bakpapier en verdeel er bakparels of droge bonen over. Bak 12 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken).

  6. Klop ondertussen de room samen met de bloemsuiker stijf.

  7. Verwijder het bakpapier en de parels of bonen en zet de taartbodems opnieuw 12 min. in de oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

  8. Smelt ondertussende chocolade au bain-marie tot een gladde, glanzende saus (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Laat lichtjes afkoelen.

  9. Bestrijk de afgekoelde taartbodems met de gesmolten chocolade en laat 10 min. hard worden in de koelkast.

  10. Trek ondertussen de blaadjes van de takjes munt.

  11. Vul de taartbodems met de opgeklopte room en verdeel er de bosvruchten over.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de muntblaadjes.

Tip

Voor een gluten- en lactosevrije variant: - Vervang het kruimeldeeg door zelfgemaakt deeg: meng 250 g gluten- en lactosevrije bloem met 60 g suiker en 1 snuifje zout. Kneed er 160 g plantaardige margarine in klontjes onder tot u een kruimelig deeg hebt. Voeg 1 ei en 1 eidooier toe en kneed tot een gladde deegbol. Wikkel in folie en zet 30 min. in de koelkast. Rol het deeg uit op een met glutenvrije bloem bestrooid werkblad tot 4 à 5 mm dik. Snij er 5 cirkels uit. - Vervang de room door lactosevrije opklopbare room en laat de pure chocolade weg.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 507 kcal
Vet 42.4 g
Koolhydraat 34.7 g
Eiwit 5.6 g

Bekijk het recept digitaal