Slaharten met kip en pompelmoes
Slaharten met kip en pompelmoes

Slaharten met kip en pompelmoes

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 381 kcal
Vet 26.5 g
Koolhydraat 9.6 g
Eiwit 26 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de slaharten in de lengte in 4 of 6, naargelang de grootte.

  4. Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dat boven een kommetje en vang het sap op.

  5. Maak de vinaigrette: pers het knoflook en meng met 3 eetl. olijfolie, de walnotenolie en het pompelmoessap. Voeg de bloemsuiker toe en kruid met peper en zout.

  6. Hak de cashewnoten grof.

  7. Snipper het bieslook fijn.

  8. Snij de parmezaan in dunne schilfers met een dunschiller.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenblokjes 3 min. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Voeg de ketchup toe en roerbak nog 2 min.

  11. Verdeel de slaharten over de borden en besprenkel met de vinaigrette.

  12. Werk af met de gebakken kippenblokjes, de pompelmoespartjes, het bieslook, de cashewnoten en de parmezaanschilfers.

  13. Afwerking:
  14. Geef er een meergranenbroodje bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de slaharten in de lengte in 4 of 6, naargelang de grootte.

  4. Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dat boven een kommetje en vang het sap op.

  5. Maak de vinaigrette: pers het knoflook en meng met 3 eetl. olijfolie, de walnotenolie en het pompelmoessap. Voeg de bloemsuiker toe en kruid met peper en zout.

  6. Hak de cashewnoten grof.

  7. Snipper het bieslook fijn.

  8. Snij de parmezaan in dunne schilfers met een dunschiller.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenblokjes 3 min. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Voeg de ketchup toe en roerbak nog 2 min.

  11. Verdeel de slaharten over de borden en besprenkel met de vinaigrette.

  12. Werk af met de gebakken kippenblokjes, de pompelmoespartjes, het bieslook, de cashewnoten en de parmezaanschilfers.

  13. Afwerking:
  14. Geef er een meergranenbroodje bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 381 kcal
Vet 26.5 g
Koolhydraat 9.6 g
Eiwit 26 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blonde Abdijbier Wijn Domaine Notre-Dame A.O.P. Coteaux d'Aix-en-Provence

Bekijk het recept digitaal