Snelle kokospinda-noedels met veggie wokreepjes
Snelle kokospinda-noedels met veggie wokreepjes

Snelle kokospinda-noedels met veggie wokreepjes

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 609 kcal
Energie 2548 kj
Vet 41.4 g
Verzadigd vet 17.4 g
Koolhydraat 36.5 g
Suiker 6.2 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 19.5 g
Zout 1.1 g
natrium 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika. Snij het vruchtvlees in dunne reepjes. Snij de rode ui in dunne ringen en pers het knoflook. Snipper het pepertje fijn (verwijder eventueel de pitjes). Hak de pinda’s grof.

  2. Maak de noedels klaar zoals vermeld op de verpakking.

  3. Verhit intussen 2/3 van de olijfolie in een (wok)pan en voeg het knoflook en het kerriepoeder toe. Bak 2 min. tot het knoflook doorzichtig is en een papje vormt met de olie en het kerriepoeder. Voeg de ui toe en stoof nog 2 min.

  4. Voeg de paprika en de wokgroenten toe. Roerbak 5 min. Overgiet met de kokosmelk en voeg de pindakaas toe. Meng goed

  5. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de wokreepjes 3 à 5 min. aan alle kanten goudbruin.

  6. Voeg de noedels en de wokreepjes toe aan de wok en werk af met het pepertje en de pinda’s.

Tip
Auteur recept

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Marieke Wyns (@chezmariette).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika. Snij het vruchtvlees in dunne reepjes. Snij de rode ui in dunne ringen en pers het knoflook. Snipper het pepertje fijn (verwijder eventueel de pitjes). Hak de pinda’s grof.

  2. Maak de noedels klaar zoals vermeld op de verpakking.

  3. Verhit intussen 2/3 van de olijfolie in een (wok)pan en voeg het knoflook en het kerriepoeder toe. Bak 2 min. tot het knoflook doorzichtig is en een papje vormt met de olie en het kerriepoeder. Voeg de ui toe en stoof nog 2 min.

  4. Voeg de paprika en de wokgroenten toe. Roerbak 5 min. Overgiet met de kokosmelk en voeg de pindakaas toe. Meng goed

  5. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de wokreepjes 3 à 5 min. aan alle kanten goudbruin.

  6. Voeg de noedels en de wokreepjes toe aan de wok en werk af met het pepertje en de pinda’s.

Tip
Auteur recept

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Marieke Wyns (@chezmariette).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 609 kcal
Energie 2548 kj
Vet 41.4 g
Verzadigd vet 17.4 g
Koolhydraat 36.5 g
Suiker 6.2 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 19.5 g
Zout 1.1 g
natrium 0.4 g

Bekijk het recept digitaal