Snelle zuiderse omelet

Snelle zuiderse omelet

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2820 kj
Energie 674 kcal
Vet 41.2 g
Verzadigd vet 10.7 g
Koolhydraat 39.5 g
Suiker 3.5 g
Vezel 8 g
Eiwit 32.2 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de stokbroodjes (baktijd: zie verpakking).

  3. Klop intussen de eieren los met een vork en kruid met peper en zout. Voeg de bloemkool- en broccolirijst toe en roer onder elkaar.

  4. Verhit de helft van de olijfolie in een pan. Giet er de helft van het eimengsel in en bestrooi met de helft van de geraspte kaas. Bak ± 2 min. tot het ei begint te stollen en de kaas begint te smelten. Haal uit de pan.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en herhaal stap 3 met de rest van het eimengsel en de geraspte kaas.

  6. Snij de zongedroogde tomaten in fijne reepjes. Serveer een halve omelet per persoon en werk af met de rucola, de zongedroogde tomaten en de pijnboompitten. Geef er de stokbroodjes bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de stokbroodjes (baktijd: zie verpakking).

  3. Klop intussen de eieren los met een vork en kruid met peper en zout. Voeg de bloemkool- en broccolirijst toe en roer onder elkaar.

  4. Verhit de helft van de olijfolie in een pan. Giet er de helft van het eimengsel in en bestrooi met de helft van de geraspte kaas. Bak ± 2 min. tot het ei begint te stollen en de kaas begint te smelten. Haal uit de pan.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en herhaal stap 3 met de rest van het eimengsel en de geraspte kaas.

  6. Snij de zongedroogde tomaten in fijne reepjes. Serveer een halve omelet per persoon en werk af met de rucola, de zongedroogde tomaten en de pijnboompitten. Geef er de stokbroodjes bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2820 kj
Energie 674 kcal
Vet 41.2 g
Verzadigd vet 10.7 g
Koolhydraat 39.5 g
Suiker 3.5 g
Vezel 8 g
Eiwit 32.2 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Salento I.G.T. Verso Rosato Puglia - Italië Bier Corona Cero Alcoholvrij bier

Bekijk het recept digitaal