Soep met geitenkaashart
Soep met geitenkaashart

Soep met geitenkaashart

Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 117 kcal
Vet 8.6 g
Koolhydraat 6.1 g
Eiwit 3.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Snipper de prei fijn. Scheur de slablaadjes in stukken.

  4. Smelt de boter in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde prei ± 5 min.

  5. Voeg de stukjes sla toe en overgiet met de kippenbouillon. Laat 10 min. koken.

  6. Hak ondertussen het bieslook grof. Kruid de geitenkaas naar smaak met zwarte peper en meng er de room onder.

  7. Afwerking:
  8. Verdeel de soep over de borden en lepel er enkele toefjes van de geitenkaasmengeling op. Bestrooi met het grofgehakte bieslook.

Tip

Vervang de geitenkaas door verse kaas en laat de zwarte peper weg. Of gebruik kant-en-klare kruidenkaas.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Snipper de prei fijn. Scheur de slablaadjes in stukken.

  4. Smelt de boter in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde prei ± 5 min.

  5. Voeg de stukjes sla toe en overgiet met de kippenbouillon. Laat 10 min. koken.

  6. Hak ondertussen het bieslook grof. Kruid de geitenkaas naar smaak met zwarte peper en meng er de room onder.

  7. Afwerking:
  8. Verdeel de soep over de borden en lepel er enkele toefjes van de geitenkaasmengeling op. Bestrooi met het grofgehakte bieslook.

Tip

Vervang de geitenkaas door verse kaas en laat de zwarte peper weg. Of gebruik kant-en-klare kruidenkaas.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 117 kcal
Vet 8.6 g
Koolhydraat 6.1 g
Eiwit 3.9 g

Bekijk het recept digitaal