Soep van veldsla met spekcrumble
Soep van veldsla met spekcrumble

Soep van veldsla met spekcrumble

35 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 207 kcal
Vet 5.2 g
Koolhydraat 12.8 g
Eiwit 15 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Snipper de ui en de sjalot fijn.

  5. Bak de spekreepjes 1 à 2 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Voeg de fijngesnipperde sjalot toe en laat nog 3 min. bakken. Verdeel alles over een bakplaat en zet 5 à 10 min. in de voorverwarmde oven, tot alles goed droog is.

  6. Schil intussen de aardappelen en snij in blokjes.

  7. Rooster het sneetje brood in de broodrooster en verkruimel in een hoge maatbeker. Voeg het spek en de sjalot toe en mix alles fijn.

  8. Bereiding:
  9. Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.

  10. Voeg de aardappelblokjes, 1 L water en de bouillonblokjes toe. Laat 20 min. koken.

  11. Voeg de veldsla toe en laat nog 5 min. koken.

  12. Mix de soep glad. Kruid met peper en zout en roer er de zure room onder.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de soep over diepe borden en bestrooi met de crumble van spek.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Snipper de ui en de sjalot fijn.

  5. Bak de spekreepjes 1 à 2 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Voeg de fijngesnipperde sjalot toe en laat nog 3 min. bakken. Verdeel alles over een bakplaat en zet 5 à 10 min. in de voorverwarmde oven, tot alles goed droog is.

  6. Schil intussen de aardappelen en snij in blokjes.

  7. Rooster het sneetje brood in de broodrooster en verkruimel in een hoge maatbeker. Voeg het spek en de sjalot toe en mix alles fijn.

  8. Bereiding:
  9. Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.

  10. Voeg de aardappelblokjes, 1 L water en de bouillonblokjes toe. Laat 20 min. koken.

  11. Voeg de veldsla toe en laat nog 5 min. koken.

  12. Mix de soep glad. Kruid met peper en zout en roer er de zure room onder.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de soep over diepe borden en bestrooi met de crumble van spek.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 207 kcal
Vet 5.2 g
Koolhydraat 12.8 g
Eiwit 15 g

Bekijk het recept digitaal