- Bewaar

- Bewaar
Soep van veldsla met spekcrumble
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snipper de ui en de sjalot fijn.
-
Bak de spekreepjes 1 à 2 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Voeg de fijngesnipperde sjalot toe en laat nog 3 min. bakken. Verdeel alles over een bakplaat en zet 5 à 10 min. in de voorverwarmde oven, tot alles goed droog is.
-
Schil intussen de aardappelen en snij in blokjes.
-
Rooster het sneetje brood in de broodrooster en verkruimel in een hoge maatbeker. Voeg het spek en de sjalot toe en mix alles fijn.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.
-
Voeg de aardappelblokjes, 1 L water en de bouillonblokjes toe. Laat 20 min. koken.
-
Voeg de veldsla toe en laat nog 5 min. koken.
-
Mix de soep glad. Kruid met peper en zout en roer er de zure room onder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over diepe borden en bestrooi met de crumble van spek.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snipper de ui en de sjalot fijn.
-
Bak de spekreepjes 1 à 2 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Voeg de fijngesnipperde sjalot toe en laat nog 3 min. bakken. Verdeel alles over een bakplaat en zet 5 à 10 min. in de voorverwarmde oven, tot alles goed droog is.
-
Schil intussen de aardappelen en snij in blokjes.
-
Rooster het sneetje brood in de broodrooster en verkruimel in een hoge maatbeker. Voeg het spek en de sjalot toe en mix alles fijn.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.
-
Voeg de aardappelblokjes, 1 L water en de bouillonblokjes toe. Laat 20 min. koken.
-
Voeg de veldsla toe en laat nog 5 min. koken.
-
Mix de soep glad. Kruid met peper en zout en roer er de zure room onder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over diepe borden en bestrooi met de crumble van spek.