Soepje met langoustine en chorizo
Soepje met langoustine en chorizo

Soepje met langoustine en chorizo

Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 240 kcal
Vet 13 g
Koolhydraat 6.9 g
Eiwit 19.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 15 min.)

  4. Laat de langoustines ontdooien. Hou er 4 apart voor het garnituur en pel de andere.

  5. Snipper de ui en het teentje knoflook heel fijn.

  6. Snij de venkel in kleine blokjes van 1/2 cm. Bewaar het groen voor het garnituur.

  7. Snij de chorizo in fijne schijfjes.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de venkelblokjes en de schijfjes chorizo toe en laat 5 min. stoven op een zacht vuur.

  10. Verwijder intussen de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes.

  11. Voeg de peperringetjes toe aan de kookpot en kruid met het paprikapoeder, de saffraan en het laurierblaadje. Overgiet met de witte wijn en laat 5 min. sudderen.

  12. Voeg de gepelde tomaten toe en overgiet met de visbouillon. Laat nog 10 min. koken.

  13. Pers intussen de citroen.

  14. Voeg de gepelde en de 4 ongepelde langoustines toe aan de soep en laat nog 3 min. garen. Breng alles op smaak met wat citroensap, peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel het soepje over 4 diepe borden en bestrooi met plukjes venkelgroen. Garneer met een ongepelde langoustine. Serveer met broodcroutons met lookboter of kant-en-klare rouille.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 15 min.)

  4. Laat de langoustines ontdooien. Hou er 4 apart voor het garnituur en pel de andere.

  5. Snipper de ui en het teentje knoflook heel fijn.

  6. Snij de venkel in kleine blokjes van 1/2 cm. Bewaar het groen voor het garnituur.

  7. Snij de chorizo in fijne schijfjes.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de venkelblokjes en de schijfjes chorizo toe en laat 5 min. stoven op een zacht vuur.

  10. Verwijder intussen de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes.

  11. Voeg de peperringetjes toe aan de kookpot en kruid met het paprikapoeder, de saffraan en het laurierblaadje. Overgiet met de witte wijn en laat 5 min. sudderen.

  12. Voeg de gepelde tomaten toe en overgiet met de visbouillon. Laat nog 10 min. koken.

  13. Pers intussen de citroen.

  14. Voeg de gepelde en de 4 ongepelde langoustines toe aan de soep en laat nog 3 min. garen. Breng alles op smaak met wat citroensap, peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel het soepje over 4 diepe borden en bestrooi met plukjes venkelgroen. Garneer met een ongepelde langoustine. Serveer met broodcroutons met lookboter of kant-en-klare rouille.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 240 kcal
Vet 13 g
Koolhydraat 6.9 g
Eiwit 19.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Empreinte du Cléray Chenin Blanc A.O.P. Anjou Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda - Spanje

Bekijk het recept digitaal