Soepje van courgette en munt
Soepje van courgette en munt

Soepje van courgette en munt

15 min.
Aperitiefhapje
7 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 32 kcal
Vet 2.4 g
Koolhydraat 0.7 g
Eiwit 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Breng de groentebouillon aan de kook. Doe er 1 fijngesnipperde sjalot en een halve courgette in stukjes bij. Breng op smaak met de muntblaadjes, peper en zout. Laat de soep 10 min. koken en mix fijn.

  4. Verdeel de soep over minisoepkommetjes. Garneer met een beetje verse geitenkaas of geroosterde pijnboompitten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Breng de groentebouillon aan de kook. Doe er 1 fijngesnipperde sjalot en een halve courgette in stukjes bij. Breng op smaak met de muntblaadjes, peper en zout. Laat de soep 10 min. koken en mix fijn.

  4. Verdeel de soep over minisoepkommetjes. Garneer met een beetje verse geitenkaas of geroosterde pijnboompitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 32 kcal
Vet 2.4 g
Koolhydraat 0.7 g
Eiwit 1.8 g

Bekijk het recept digitaal