Soepje van tomaat en paprika
Soepje van tomaat en paprika

Soepje van tomaat en paprika

20 min.
Soep
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 152 kcal
Vet 7 g
Koolhydraat 16.9 g
Eiwit 3.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes.

  2. Doe de gepelde tomaten, de blokjes paprika en de bouillonblokjes in een kookpot.

  3. Vul de helft van het blik tomaten met water en giet over de groenten.

  4. Breng aan de kook en laat 15 min. sudderen. Kruid met oregano en mix de soep fijn.

  5. Snipper de perterselie fijn.

  6. Bestrooi de borden soep met croutons en eventueel met fijngesnipperde peterselie.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes.

  2. Doe de gepelde tomaten, de blokjes paprika en de bouillonblokjes in een kookpot.

  3. Vul de helft van het blik tomaten met water en giet over de groenten.

  4. Breng aan de kook en laat 15 min. sudderen. Kruid met oregano en mix de soep fijn.

  5. Snipper de perterselie fijn.

  6. Bestrooi de borden soep met croutons en eventueel met fijngesnipperde peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 152 kcal
Vet 7 g
Koolhydraat 16.9 g
Eiwit 3.6 g

Bekijk het recept digitaal