SoFish Burger met zoeteaardappelpuree en geroosterde wortelen
SoFish Burger met zoeteaardappelpuree en geroosterde wortelen

SoFish Burger met zoeteaardappelpuree en geroosterde wortelen

40 min.
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 691 kcal
Vet 33.8 g
Verzadigd vet 7.5 g
Koolhydraat 67.1 g
Suiker 21.8 g
Vezel 19.8 g
Eiwit 19.3 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snij de ui in fijne ringen.

  3. Schil de wortelen. Snij eerst in de lengte in 4 en dan in stukken van ± 5 cm.

  4. Verdeel de wortelen samen met de uiringen over een bakplaat met bakpapier. Meng er 2 eetl. olijfolie en de balsamicoazijn onder. Kruid met peper en zout. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.

  6. Kook intussen de zoete aardappelen 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en stamp fijn. Kruid met peper en zout en meng er de room onder.

  7. Kook de diepgevroren erwten 5 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat even uitlekken.

  8. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de burgers (baktijd: zie verpakking).

  9. Pluk de blaadjes kervel en snipper fijn.

  10. Roer de erwten onder de zoeteaardappelpuree. Meng de kervel onder de geroosterde wortelen.

Tip

Maak er een origineel aperitiefhapje mee: `Panna cotta van erwten met krokante ham'. Ideaal voor de feesten. Je vindt het recept op colruyt.be/lekkerkoken.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snij de ui in fijne ringen.

  3. Schil de wortelen. Snij eerst in de lengte in 4 en dan in stukken van ± 5 cm.

  4. Verdeel de wortelen samen met de uiringen over een bakplaat met bakpapier. Meng er 2 eetl. olijfolie en de balsamicoazijn onder. Kruid met peper en zout. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.

  6. Kook intussen de zoete aardappelen 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en stamp fijn. Kruid met peper en zout en meng er de room onder.

  7. Kook de diepgevroren erwten 5 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat even uitlekken.

  8. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de burgers (baktijd: zie verpakking).

  9. Pluk de blaadjes kervel en snipper fijn.

  10. Roer de erwten onder de zoeteaardappelpuree. Meng de kervel onder de geroosterde wortelen.

Tip

Maak er een origineel aperitiefhapje mee: `Panna cotta van erwten met krokante ham'. Ideaal voor de feesten. Je vindt het recept op colruyt.be/lekkerkoken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 691 kcal
Vet 33.8 g
Verzadigd vet 7.5 g
Koolhydraat 67.1 g
Suiker 21.8 g
Vezel 19.8 g
Eiwit 19.3 g
Zout 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Blond Blond bier Wijn Le Peyrat blanc A.O.P. Graves

Bekijk het recept digitaal