- Bewaar

- Bewaar
Soufflé van paprika
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Domaine de Tamary 'Les Terrasses' A.O.P. Côtes de Provence
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de tomaat in stukken.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt 1/2 eetl. boter in een kookpot en stoof de stukjes tomaat en paprika 5 min. Giet er de helft van de room bij en kruid met het kruidentuiltje, peper en zout. Laat nog 5 min. stoven. Mix tot een gladde massa en laat afkoelen.
-
Wrijf intussen 4 ovenschaaltjes in met de rest van de boter.
-
Klop de eiwitten stijf.
-
Klop de eidooiers en de rest van de room los tot een luchtig geheel.
-
Roer de gemixte paprikamengeling en de bloem onder de eidooiers. Spatel er de stijfgeklopte eiwitten onder met een houten lepel.
-
Verdeel de soufflé over de ovenschaaltjes en zet 30 à
-
35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer de schaaltjes met wat rucola.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Domaine de Tamary 'Les Terrasses' A.O.P. Côtes de Provence
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de tomaat in stukken.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt 1/2 eetl. boter in een kookpot en stoof de stukjes tomaat en paprika 5 min. Giet er de helft van de room bij en kruid met het kruidentuiltje, peper en zout. Laat nog 5 min. stoven. Mix tot een gladde massa en laat afkoelen.
-
Wrijf intussen 4 ovenschaaltjes in met de rest van de boter.
-
Klop de eiwitten stijf.
-
Klop de eidooiers en de rest van de room los tot een luchtig geheel.
-
Roer de gemixte paprikamengeling en de bloem onder de eidooiers. Spatel er de stijfgeklopte eiwitten onder met een houten lepel.
-
Verdeel de soufflé over de ovenschaaltjes en zet 30 à
-
35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer de schaaltjes met wat rucola.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Domaine de Tamary 'Les Terrasses' A.O.P. Côtes de Provence