Soufflé van paprika
Soufflé van paprika

Soufflé van paprika

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 208 kcal
Vet 15 g
Verzadigd vet 9 g
Koolhydraat 10 g
Suiker 4.3 g
Vezel 1.7 g
Eiwit 7.1 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de tomaat in stukken.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.

  4. Scheid de eiwitten van de eidooiers.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Smelt 1/2 eetl. boter in een kookpot en stoof de stukjes tomaat en paprika 5 min. Giet er de helft van de room bij en kruid met het kruidentuiltje, peper en zout. Laat nog 5 min. stoven. Mix tot een gladde massa en laat afkoelen.

  8. Wrijf intussen 4 ovenschaaltjes in met de rest van de boter.

  9. Klop de eiwitten stijf.

  10. Klop de eidooiers en de rest van de room los tot een luchtig geheel.

  11. Roer de gemixte paprikamengeling en de bloem onder de eidooiers. Spatel er de stijfgeklopte eiwitten onder met een houten lepel.

  12. Verdeel de soufflé over de ovenschaaltjes en zet 30 à

  13. 35 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de schaaltjes met wat rucola.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de tomaat in stukken.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.

  4. Scheid de eiwitten van de eidooiers.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Smelt 1/2 eetl. boter in een kookpot en stoof de stukjes tomaat en paprika 5 min. Giet er de helft van de room bij en kruid met het kruidentuiltje, peper en zout. Laat nog 5 min. stoven. Mix tot een gladde massa en laat afkoelen.

  8. Wrijf intussen 4 ovenschaaltjes in met de rest van de boter.

  9. Klop de eiwitten stijf.

  10. Klop de eidooiers en de rest van de room los tot een luchtig geheel.

  11. Roer de gemixte paprikamengeling en de bloem onder de eidooiers. Spatel er de stijfgeklopte eiwitten onder met een houten lepel.

  12. Verdeel de soufflé over de ovenschaaltjes en zet 30 à

  13. 35 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de schaaltjes met wat rucola.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 208 kcal
Vet 15 g
Verzadigd vet 9 g
Koolhydraat 10 g
Suiker 4.3 g
Vezel 1.7 g
Eiwit 7.1 g
Zout 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Domaine de Tamary 'Les Terrasses' A.O.P. Côtes de Provence

Bekijk het recept digitaal