Spaghetti-bijna-carbonara met prei en raapjes
Spaghetti-bijna-carbonara met prei en raapjes

Spaghetti-bijna-carbonara met prei en raapjes

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2552 kj
Energie 610 kcal
Vet 16.7 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 79.2 g
Suiker 7.9 g
Vezel 11.3 g
Eiwit 30.2 g
Zout 3.1 g
natrium 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Snij de preiwitten in dunne schijfjes. Snipper het knoflook fijn. Schil de raapjes en snij in dunne halvemaantjes.

  3. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en stoof de prei, de raapjes en het knoflook 2 min. Overgiet met het alternatief voor room en laat 10 min. sudderen. Kruid met peper en zout.

  4. Kook intussen de spaghetti gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en voeg toe aan de groenten.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de vegetarische reepjes 3 min. Kruid met peper en zout. Verdeel de pasta over de borden en schep er de vegetarische reepjes over.

Tip
Liever vlees?

Vervang de plantaardige spekjes door gerookte spekreepjes of gekookte hamreepjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Snij de preiwitten in dunne schijfjes. Snipper het knoflook fijn. Schil de raapjes en snij in dunne halvemaantjes.

  3. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en stoof de prei, de raapjes en het knoflook 2 min. Overgiet met het alternatief voor room en laat 10 min. sudderen. Kruid met peper en zout.

  4. Kook intussen de spaghetti gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en voeg toe aan de groenten.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de vegetarische reepjes 3 min. Kruid met peper en zout. Verdeel de pasta over de borden en schep er de vegetarische reepjes over.

Tip
Liever vlees?

Vervang de plantaardige spekjes door gerookte spekreepjes of gekookte hamreepjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2552 kj
Energie 610 kcal
Vet 16.7 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 79.2 g
Suiker 7.9 g
Vezel 11.3 g
Eiwit 30.2 g
Zout 3.1 g
natrium 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Gulden Draak Sterk donker bier Wijn Caprice des Anges ‘Grain de Gris’ I.G.P. Vallée du Paradis

Bekijk het recept digitaal