Spaghetti met gepaneerde vis en erwtjessaus
Spaghetti met gepaneerde vis en erwtjessaus

Spaghetti met gepaneerde vis en erwtjessaus

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 4393 kj
Energie 1050 kcal
Vet 40.4 g
Verzadigd vet 12.7 g
Koolhydraat 122 g
Suiker 11.4 g
Vezel 15.8 g
Eiwit 41.6 g
Zout 2.8 g
natrium 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de kerstomaten in twee. Snipper de sjalotten fijn.

  2. Kook de spaghetti gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, laat uitlekken en meng er 2 eetl. olijfolie met basilicum door.

  3. Leg ondertussen de diepgevroren erwtjes en de fijngesnipperde sjalotten in een kookpan. Overgiet met de visbouillon en bestrooi met 1 koffiel. tijm. Dek af, breng aan de kook en laat 10 min. sudderen.

  4. Voeg 2 dl room toe en laat 2 à 3 min. inkoken op een hoog vuur. Voeg het diepgevroren kervelbolletje en de kerstomaatjes toe. Laat goed opwarmen en kruid naar smaak met peper en zout.

  5. Frituur de diepgevroren fishsticks gedurende 6 min. in de frituurpan (175 °C). Laat uitlekken op keukenpapier.

  6. Verdeel de spaghetti over diepe borden en lepel er de saus over. Geef er een fishstick bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de kerstomaten in twee. Snipper de sjalotten fijn.

  2. Kook de spaghetti gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, laat uitlekken en meng er 2 eetl. olijfolie met basilicum door.

  3. Leg ondertussen de diepgevroren erwtjes en de fijngesnipperde sjalotten in een kookpan. Overgiet met de visbouillon en bestrooi met 1 koffiel. tijm. Dek af, breng aan de kook en laat 10 min. sudderen.

  4. Voeg 2 dl room toe en laat 2 à 3 min. inkoken op een hoog vuur. Voeg het diepgevroren kervelbolletje en de kerstomaatjes toe. Laat goed opwarmen en kruid naar smaak met peper en zout.

  5. Frituur de diepgevroren fishsticks gedurende 6 min. in de frituurpan (175 °C). Laat uitlekken op keukenpapier.

  6. Verdeel de spaghetti over diepe borden en lepel er de saus over. Geef er een fishstick bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 4393 kj
Energie 1050 kcal
Vet 40.4 g
Verzadigd vet 12.7 g
Koolhydraat 122 g
Suiker 11.4 g
Vezel 15.8 g
Eiwit 41.6 g
Zout 2.8 g
natrium 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Berton de Crillon 2010 A.C. Ventoux

Bekijk het recept digitaal