Spaghetti met groentebolognese
Spaghetti met groentebolognese

Spaghetti met groentebolognese

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 557 kcal
Vet 11.3 g
Koolhydraat 63.5 g
Eiwit 49.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en het teentje knoflook fijn.

  3. Bereiding:
  4. Verhit de olijfolie in een ruime kookpan. Bak het gehakt. Schep regelmatig om en maak los met een vork, zodat het vlees korrelig wordt.

  5. Voeg de ui en de knoflook toe en laat even meebakken.

  6. Doe er de diepgevroren groentemix en 500 g tomatenpassata bij. Meng goed.

  7. Kruid met oregano, peper en zout. Voeg ook de balsamicoazijn toe.

  8. Breng aan de kook, dek af en laat 25 min. sudderen op een zacht vuurtje. Voeg naar smaak nog 100 à 200 g tomatenpassata toe.

  9. Kook ondertussen de spaghetti gaar (kooktijd: zie verpakking).

  10. Afwerking:
  11. Schep de spaghetti in diepe borden en verdeel er de saus over. Geef er de geraspte kaas bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en het teentje knoflook fijn.

  3. Bereiding:
  4. Verhit de olijfolie in een ruime kookpan. Bak het gehakt. Schep regelmatig om en maak los met een vork, zodat het vlees korrelig wordt.

  5. Voeg de ui en de knoflook toe en laat even meebakken.

  6. Doe er de diepgevroren groentemix en 500 g tomatenpassata bij. Meng goed.

  7. Kruid met oregano, peper en zout. Voeg ook de balsamicoazijn toe.

  8. Breng aan de kook, dek af en laat 25 min. sudderen op een zacht vuurtje. Voeg naar smaak nog 100 à 200 g tomatenpassata toe.

  9. Kook ondertussen de spaghetti gaar (kooktijd: zie verpakking).

  10. Afwerking:
  11. Schep de spaghetti in diepe borden en verdeel er de saus over. Geef er de geraspte kaas bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 557 kcal
Vet 11.3 g
Koolhydraat 63.5 g
Eiwit 49.7 g

Bekijk het recept digitaal