Spaghetti met linzenbolognese en harissa
Spaghetti met linzenbolognese en harissa

Spaghetti met linzenbolognese en harissa

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 687 kcal
Vet 12.9 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 107.3 g
Suiker 13.6 g
Vezel 18.5 g
Eiwit 26.6 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Snij de wortelen in kleine blokjes van 1 cm.

  5. Breek de selderstengels in 2 en verwijder de draden. Snij in kleine blokjes van 1/2 cm.

  6. Snij de olijven in 4.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui en de selder en wortelblokjes 3 à 4 min. Voeg de harissa, de linzen en de passata toe. Kruid met de spaghettikruiden, de takjes rozemarijn, de laurierblaadjes, peper en zout. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.

  9. Kook intussen de spaghetti gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Roer op het einde de olijven onder de saus. Verwijder de takjes rozemarijn en de laurierblaadjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Snij de wortelen in kleine blokjes van 1 cm.

  5. Breek de selderstengels in 2 en verwijder de draden. Snij in kleine blokjes van 1/2 cm.

  6. Snij de olijven in 4.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui en de selder en wortelblokjes 3 à 4 min. Voeg de harissa, de linzen en de passata toe. Kruid met de spaghettikruiden, de takjes rozemarijn, de laurierblaadjes, peper en zout. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.

  9. Kook intussen de spaghetti gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Roer op het einde de olijven onder de saus. Verwijder de takjes rozemarijn en de laurierblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 687 kcal
Vet 12.9 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 107.3 g
Suiker 13.6 g
Vezel 18.5 g
Eiwit 26.6 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Grand Cru Sterk blond bier met een fruitig en kruidig boeket en een licht bittere smaak met een volle afdronk.

Bekijk het recept digitaal