- Bewaar

- Bewaar
Spaghetti met linzenbolognese en harissa
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Grand Cru Sterk blond bier met een fruitig en kruidig boeket en een licht bittere smaak met een volle afdronk.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de ui fijn.
-
Snij de wortelen in kleine blokjes van 1 cm.
-
Breek de selderstengels in 2 en verwijder de draden. Snij in kleine blokjes van 1/2 cm.
-
Snij de olijven in 4.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui en de selder en wortelblokjes 3 à 4 min. Voeg de harissa, de linzen en de passata toe. Kruid met de spaghettikruiden, de takjes rozemarijn, de laurierblaadjes, peper en zout. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook intussen de spaghetti gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Roer op het einde de olijven onder de saus. Verwijder de takjes rozemarijn en de laurierblaadjes.
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Grand Cru Sterk blond bier met een fruitig en kruidig boeket en een licht bittere smaak met een volle afdronk.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de ui fijn.
-
Snij de wortelen in kleine blokjes van 1 cm.
-
Breek de selderstengels in 2 en verwijder de draden. Snij in kleine blokjes van 1/2 cm.
-
Snij de olijven in 4.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui en de selder en wortelblokjes 3 à 4 min. Voeg de harissa, de linzen en de passata toe. Kruid met de spaghettikruiden, de takjes rozemarijn, de laurierblaadjes, peper en zout. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook intussen de spaghetti gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Roer op het einde de olijven onder de saus. Verwijder de takjes rozemarijn en de laurierblaadjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Grand Cru Sterk blond bier met een fruitig en kruidig boeket en een licht bittere smaak met een volle afdronk.