Spaghetti met pompoen, pancetta en blauwe kaas
Spaghetti met pompoen, pancetta en blauwe kaas

Spaghetti met pompoen, pancetta en blauwe kaas

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3180 kj
Energie 760 kcal
Vet 30.5 g
Verzadigd vet 11.1 g
Koolhydraat 94.8 g
Suiker 11.9 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 23.2 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij de spaghettipompoen in 2 en verwijder de pitten. Wrijf de binnenkant van de pompoenhelften in met de olijfolie en bestrooi met grof zeezout. Leg op een bakplaat met bakpapier en zet 25 min. in een voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat 15 min. rusten.

  4. Verhit intussen een pan met antiaanbaklaag en bak de sneetjes pancetta goudbruin. Pers het knoflook en voeg de laatste minuut toe aan de pancetta.

  5. Kook de spaghetti in lichtgezouten water (kooktijd zie verpakking). Giet af.

  6. Breng de room aan de kook, laat er de blauwe kaas in smelten en kruid met zwarte peper.

  7. Haal het vruchtvlees (dat lijkt op lange spaghettislierten) met een vork uit de pompoen. Meng met de kaassaus onder de spaghetti, bestrooi met de pijnboompitten en brokkel er de pancetta over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij de spaghettipompoen in 2 en verwijder de pitten. Wrijf de binnenkant van de pompoenhelften in met de olijfolie en bestrooi met grof zeezout. Leg op een bakplaat met bakpapier en zet 25 min. in een voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat 15 min. rusten.

  4. Verhit intussen een pan met antiaanbaklaag en bak de sneetjes pancetta goudbruin. Pers het knoflook en voeg de laatste minuut toe aan de pancetta.

  5. Kook de spaghetti in lichtgezouten water (kooktijd zie verpakking). Giet af.

  6. Breng de room aan de kook, laat er de blauwe kaas in smelten en kruid met zwarte peper.

  7. Haal het vruchtvlees (dat lijkt op lange spaghettislierten) met een vork uit de pompoen. Meng met de kaassaus onder de spaghetti, bestrooi met de pijnboompitten en brokkel er de pancetta over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3180 kj
Energie 760 kcal
Vet 30.5 g
Verzadigd vet 11.1 g
Koolhydraat 94.8 g
Suiker 11.9 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 23.2 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Tavel A.O.P. Bier Val-Dieu Tripel blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal