Spaghetti met trio van groenten en mascarpone-citroensaus
Spaghetti met trio van groenten en mascarpone-citroensaus

Spaghetti met trio van groenten en mascarpone-citroensaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 660 kcal
Vet 27.4 g
Verzadigd vet 14.3 g
Koolhydraat 71.8 g
Suiker 7.2 g
Vezel 10.9 g
Eiwit 25.9 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de groenten oppervlakkig ontdooien. Snij de broccoliroosjes fijn.

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  5. Snij de feta in kleine blokjes.

  6. Rasp de citroenschil (niet het wit). Pers de citroen.

  7. Bereiding:
  8. Kook de spaghetti gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de tijm toe (hou een beetje apart voor de afwerking) en roerbak 1 min.

  10. Voeg de spinazieblaadjes, de erwten en de broccoli toe en roerbak tot de spinazie geslonken is.

  11. Meng er de mascarpone en het citroensap onder. Laat goed opwarmen en kruid met peper, zout en het paprikapoeder.

  12. Meng de saus onder de spaghetti en bestrooi met de fetablokjes. Werk af met wat citroenzeste en wat tijm.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de groenten oppervlakkig ontdooien. Snij de broccoliroosjes fijn.

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  5. Snij de feta in kleine blokjes.

  6. Rasp de citroenschil (niet het wit). Pers de citroen.

  7. Bereiding:
  8. Kook de spaghetti gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de tijm toe (hou een beetje apart voor de afwerking) en roerbak 1 min.

  10. Voeg de spinazieblaadjes, de erwten en de broccoli toe en roerbak tot de spinazie geslonken is.

  11. Meng er de mascarpone en het citroensap onder. Laat goed opwarmen en kruid met peper, zout en het paprikapoeder.

  12. Meng de saus onder de spaghetti en bestrooi met de fetablokjes. Werk af met wat citroenzeste en wat tijm.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 660 kcal
Vet 27.4 g
Verzadigd vet 14.3 g
Koolhydraat 71.8 g
Suiker 7.2 g
Vezel 10.9 g
Eiwit 25.9 g
Zout 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château de Péna A.O.P. Côtes du Roussillon Villages

Bekijk het recept digitaal