Spaghetti met veggieballetjes in tomatensaus
Spaghetti met veggieballetjes in tomatensaus

Spaghetti met veggieballetjes in tomatensaus

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 770 kcal
Energie 3222 kj
Vet 24.3 g
Verzadigd vet 3.4 g
Koolhydraat 98.7 g
Suiker 16.8 g
Vezel 12.7 g
Eiwit 32.9 g
Zout 3.3 g
natrium 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Snipper het knoflook en de ui fijn. Rasp de gember.

  3. Snij de selder en de wortel in kleine blokjes. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in kleine blokjes.

  4. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de ui glazig. Voeg de geraspte gember toe en bak enkele minuten verder.

  5. Voeg de selder, de wortel en de puntpaprika toe en stoof 5 min. op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Voeg de passata toe, breng aan de kook en laat ± 20 min. afgedekt sudderen.

  7. Scheur ondertussen de blaadjes basilicum in stukjes. Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  8. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de vegetarische balletjes goudbruin.

  9. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Doe de balletjes bij de groentesaus en serveer met de spaghetti. Werk af met het basilicum en de pijnboompitten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Snipper het knoflook en de ui fijn. Rasp de gember.

  3. Snij de selder en de wortel in kleine blokjes. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in kleine blokjes.

  4. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de ui glazig. Voeg de geraspte gember toe en bak enkele minuten verder.

  5. Voeg de selder, de wortel en de puntpaprika toe en stoof 5 min. op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Voeg de passata toe, breng aan de kook en laat ± 20 min. afgedekt sudderen.

  7. Scheur ondertussen de blaadjes basilicum in stukjes. Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  8. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de vegetarische balletjes goudbruin.

  9. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Doe de balletjes bij de groentesaus en serveer met de spaghetti. Werk af met het basilicum en de pijnboompitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 770 kcal
Energie 3222 kj
Vet 24.3 g
Verzadigd vet 3.4 g
Koolhydraat 98.7 g
Suiker 16.8 g
Vezel 12.7 g
Eiwit 32.9 g
Zout 3.3 g
natrium 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Affligem Tripel Blond abdijbier Wijn Laudum Nature Tempranillo D.O. Alicante - Spanje

Bekijk het recept digitaal