Spaghetti met venkel en scampi's
Spaghetti met venkel en scampi's

Spaghetti met venkel en scampi's

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 658 kcal
Vet 17.9 g
Koolhydraat 77.1 g
Eiwit 33.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Stoof 1 fijngesnipperde ui glazig in 1 eetl. boter.

  3. Voeg 2 venkelknollen toe in reepjes en overgiet met dl ouzo en 2 dl visfond (bokaal). Laat 10 à 15 min. sudderen. Voeg het sap van 1/2 citroen toe, en kruid met peper en zout.

  4. Kook ondertussen 400 g spaghetti beetgaar in lichtgezouten kokend water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  5. Voeg 2 dl Alpro soya Cuisine toe aan de venkel, breng opnieuw aan de kook en doe er 300 g roze Jumbo-garnalen bij (versmarkt). Laat de garnalen goed doorwarmen en meng alles onder de pasta.

  6. Hak 2 eetl. walnoten fijn. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de gehakte noten en enkele blaadjes venkelgroen. Serveer onmiddellijk.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Stoof 1 fijngesnipperde ui glazig in 1 eetl. boter.

  3. Voeg 2 venkelknollen toe in reepjes en overgiet met dl ouzo en 2 dl visfond (bokaal). Laat 10 à 15 min. sudderen. Voeg het sap van 1/2 citroen toe, en kruid met peper en zout.

  4. Kook ondertussen 400 g spaghetti beetgaar in lichtgezouten kokend water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  5. Voeg 2 dl Alpro soya Cuisine toe aan de venkel, breng opnieuw aan de kook en doe er 300 g roze Jumbo-garnalen bij (versmarkt). Laat de garnalen goed doorwarmen en meng alles onder de pasta.

  6. Hak 2 eetl. walnoten fijn. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de gehakte noten en enkele blaadjes venkelgroen. Serveer onmiddellijk.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 658 kcal
Vet 17.9 g
Koolhydraat 77.1 g
Eiwit 33.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs witbier Wijn Trebbiano d'Abruzzo D.O.C. Farnese - Italië

Bekijk het recept digitaal