Spaghetti met zuiderse gehaktballetjes
Spaghetti met zuiderse gehaktballetjes

Spaghetti met zuiderse gehaktballetjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 953 kcal
Vet 46.3 g
Koolhydraat 92.9 g
Eiwit 40.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het gehakt oppervlakkig ontdooien.

  3. Hou enkele blaadjes basilicum apart voor de afwerking en snipper de rest fijn.

  4. Snij de aubergines in hapklare stukken.

  5. Snij de puntpaprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.

  6. Snij het vruchtvlees in fijne reepjes.

  7. Snipper het knoflook fijn.

  8. Verkruimel de feta.

  9. Bereiding:
  10. Meng het gehakt met de helft van de verkruimelde feta, 1/4 van het fijngesnipperde basilicum en de helft van de zonnebloempitten.

  11. Maak er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de balletjes aan alle kanten goudbruin. Bak nog 15 min. verder tot ze gaar zijn.

  13. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  14. Verhit 3 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het fijngesnipperde knoflook glazig. Voeg de stukken aubergine toe en laat 15 min. stoven. Voeg na ± 7 min. de reepjes puntpaprika toe.

  15. Verwarm de passata in een kookpot. Voeg daarna de groenten, de balletjes en de rest van het fijngesnipperde basilicum toe. Kruid met zwarte peper.

  16. Meng de saus onder de pasta.

  17. Afwerking:
  18. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de rest van de feta en de zonnebloempitten. Werk af met de basilicumblaadjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het gehakt oppervlakkig ontdooien.

  3. Hou enkele blaadjes basilicum apart voor de afwerking en snipper de rest fijn.

  4. Snij de aubergines in hapklare stukken.

  5. Snij de puntpaprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.

  6. Snij het vruchtvlees in fijne reepjes.

  7. Snipper het knoflook fijn.

  8. Verkruimel de feta.

  9. Bereiding:
  10. Meng het gehakt met de helft van de verkruimelde feta, 1/4 van het fijngesnipperde basilicum en de helft van de zonnebloempitten.

  11. Maak er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de balletjes aan alle kanten goudbruin. Bak nog 15 min. verder tot ze gaar zijn.

  13. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  14. Verhit 3 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het fijngesnipperde knoflook glazig. Voeg de stukken aubergine toe en laat 15 min. stoven. Voeg na ± 7 min. de reepjes puntpaprika toe.

  15. Verwarm de passata in een kookpot. Voeg daarna de groenten, de balletjes en de rest van het fijngesnipperde basilicum toe. Kruid met zwarte peper.

  16. Meng de saus onder de pasta.

  17. Afwerking:
  18. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de rest van de feta en de zonnebloempitten. Werk af met de basilicumblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 953 kcal
Vet 46.3 g
Koolhydraat 92.9 g
Eiwit 40.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Corsendonk Pater Abdijbier Wijn Chianti D.O.C.G. L'Antico di Burchino Castellani Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal