- Bewaar

- Bewaar
Spaghettinestjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel het teentje knoflook en pers het fijn met de knoflookpers.
-
Schil de wortelen en snij ze in kleine blokjes.
-
Snij de ui in kleine stukjes (of vraag het aan je hulpkok).
-
Breek het ei op de rand van een kommetje en splits de eidooier van het eiwit. Laat de eidooier van de ene halve eierschaal in de andere glijden. De eidooier heb je nodig, het eiwit niet.
-
Laat je hulpkok de spaghetti gaar koken in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.
-
Bereiding:
-
Vraag aan je hulpkok om de oven voor te verwarmen op 180 °C.
-
Laat je hulpkok ook de tomatensaus maken. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de wortelen toe en stoof 2 min. Roer er de passata onder en laat 10 min. sudderen. Kruid met peper en zout.
-
Ondertussen mag jij het gehakt en het paneermeel in een grote mengkom doen. Voeg de eidooier bij het gehakt en meng alles goed onder elkaar. Rol dan met je handen 12 balletjes van het gehakt, ter grootte van een pingpongballetje.
-
Je hulpkok mag de balletjes 4 min. goudbruin bakken aan alle kanten in 1 eetlepel olijfolie.
-
Neem 1 of 2 muffinbakvormen en vet 12 vormpjes in door ze te bestrijken met 1 eetlepel olijfolie.
-
Nu mag je met de spaghetti nestjes bouwen. Meng eerst de helft van de kaas onder de spaghetti. Rol de slierten dan met een vork in de vorm van een rond nestje en leg dat in elk vormpje.
-
Leg een balletje in het midden van elk nestje. Lepel er wat tomatensaus over. Bestrooi elk nestje met de rest van de geraspte kaas. Nu mogen de spaghettitaartjes ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel het teentje knoflook en pers het fijn met de knoflookpers.
-
Schil de wortelen en snij ze in kleine blokjes.
-
Snij de ui in kleine stukjes (of vraag het aan je hulpkok).
-
Breek het ei op de rand van een kommetje en splits de eidooier van het eiwit. Laat de eidooier van de ene halve eierschaal in de andere glijden. De eidooier heb je nodig, het eiwit niet.
-
Laat je hulpkok de spaghetti gaar koken in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.
-
Bereiding:
-
Vraag aan je hulpkok om de oven voor te verwarmen op 180 °C.
-
Laat je hulpkok ook de tomatensaus maken. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de wortelen toe en stoof 2 min. Roer er de passata onder en laat 10 min. sudderen. Kruid met peper en zout.
-
Ondertussen mag jij het gehakt en het paneermeel in een grote mengkom doen. Voeg de eidooier bij het gehakt en meng alles goed onder elkaar. Rol dan met je handen 12 balletjes van het gehakt, ter grootte van een pingpongballetje.
-
Je hulpkok mag de balletjes 4 min. goudbruin bakken aan alle kanten in 1 eetlepel olijfolie.
-
Neem 1 of 2 muffinbakvormen en vet 12 vormpjes in door ze te bestrijken met 1 eetlepel olijfolie.
-
Nu mag je met de spaghetti nestjes bouwen. Meng eerst de helft van de kaas onder de spaghetti. Rol de slierten dan met een vork in de vorm van een rond nestje en leg dat in elk vormpje.
-
Leg een balletje in het midden van elk nestje. Lepel er wat tomatensaus over. Bestrooi elk nestje met de rest van de geraspte kaas. Nu mogen de spaghettitaartjes ± 25 min. in de voorverwarmde oven.