Speculaaskoekjes
Speculaaskoekjes

Speculaaskoekjes

50 min.
Tussendoortje
25 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 173 kcal
Vet 7.4 g
Koolhydraat 24.5 g
Eiwit 2.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. De dag voordien (15 min. + 12 u. in de koelkast)
  3. Stamp de korianderbolletjes en de kruidnagel in een vijzel tot poeder.

  4. Meng de boter met de donkerbruine suiker en de eieren.

  5. Voeg de zelfrijzende bloem en de ingrediënten voor de speculaaskruiden toe en kneed tot een homogeen deeg.

  6. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 1 nacht in de koelkast rusten.

  7. Op het moment zelf (35 min. + afkoelen)
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Haal het deeg uit de koelkast en vorm een rol (± 5 cm dik) met uw handen. Snij in schijfjes. U kan het deeg ook uitrollen op een met bloem bestrooid werkblad en er met koekjesvormpjes figuurtjes uitsteken.

  10. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de schijfjes of figuurtjes op. Bak de koekjes 25 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Haal uit de oven en laat 5 min. afkoelen op de bakplaat. Leg de koekjes daarna met een spatel op een taartrooster en laat volledig afkoelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. De dag voordien (15 min. + 12 u. in de koelkast)
  3. Stamp de korianderbolletjes en de kruidnagel in een vijzel tot poeder.

  4. Meng de boter met de donkerbruine suiker en de eieren.

  5. Voeg de zelfrijzende bloem en de ingrediënten voor de speculaaskruiden toe en kneed tot een homogeen deeg.

  6. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 1 nacht in de koelkast rusten.

  7. Op het moment zelf (35 min. + afkoelen)
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Haal het deeg uit de koelkast en vorm een rol (± 5 cm dik) met uw handen. Snij in schijfjes. U kan het deeg ook uitrollen op een met bloem bestrooid werkblad en er met koekjesvormpjes figuurtjes uitsteken.

  10. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de schijfjes of figuurtjes op. Bak de koekjes 25 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Haal uit de oven en laat 5 min. afkoelen op de bakplaat. Leg de koekjes daarna met een spatel op een taartrooster en laat volledig afkoelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 173 kcal
Vet 7.4 g
Koolhydraat 24.5 g
Eiwit 2.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

andere Graindor Huila Colombia

Bekijk het recept digitaal