Speculaastaart
Speculaastaart

Speculaastaart

35 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 435 kcal
Vet 26 g
Koolhydraat 42.9 g
Eiwit 7.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verkruimel de speculaas (dat gaat makkelijk als u hem in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  3. Scheid het eiwit en eigeel van de eieren.

  4. Voeg een snuifje zout toe aan de eiwitten en klop stijf (u moet ze kunnen omdraaien, zonder dat ze uit de kom schuiven).

  5. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Laat uitlekken en knijp uit.

  6. Bereiding:
  7. Meng met de vingertoppen 200 g verkruimelde speculaas met de boter.

  8. Verdeel de speculaasboter over de bodem van een springvorm (Ø ± 22 cm) en laat 25 min. opstijven in de koelkast.

  9. Breng ondertussen de melk aan de kook.

  10. Klop de eidooiers samen met de vanillesuiker en de gewone suiker tot een glad wit mengsel.

  11. Laat de uitgeknepen gelatineblaadjes smelten in de melk en giet de hete melk beetje bij beetje al roerend over het witte mengsel.

  12. Laat al roerend afkoelen en roer er de resterende speculaas onder.

  13. Klop de room stijf met de bloemsuiker en roer onder het speculaasmengsel.

  14. Roer er voorzichtig de eiwitten onder met een houten lepel en giet alles in de springvorm. Laat 4 à 5 u. opstijven in de koelkast.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verkruimel de speculaas (dat gaat makkelijk als u hem in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  3. Scheid het eiwit en eigeel van de eieren.

  4. Voeg een snuifje zout toe aan de eiwitten en klop stijf (u moet ze kunnen omdraaien, zonder dat ze uit de kom schuiven).

  5. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Laat uitlekken en knijp uit.

  6. Bereiding:
  7. Meng met de vingertoppen 200 g verkruimelde speculaas met de boter.

  8. Verdeel de speculaasboter over de bodem van een springvorm (Ø ± 22 cm) en laat 25 min. opstijven in de koelkast.

  9. Breng ondertussen de melk aan de kook.

  10. Klop de eidooiers samen met de vanillesuiker en de gewone suiker tot een glad wit mengsel.

  11. Laat de uitgeknepen gelatineblaadjes smelten in de melk en giet de hete melk beetje bij beetje al roerend over het witte mengsel.

  12. Laat al roerend afkoelen en roer er de resterende speculaas onder.

  13. Klop de room stijf met de bloemsuiker en roer onder het speculaasmengsel.

  14. Roer er voorzichtig de eiwitten onder met een houten lepel en giet alles in de springvorm. Laat 4 à 5 u. opstijven in de koelkast.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 435 kcal
Vet 26 g
Koolhydraat 42.9 g
Eiwit 7.3 g

Bekijk het recept digitaal