- Bewaar

- Bewaar
Speculaastaart
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verkruimel de speculaas (dat gaat makkelijk als u hem in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Scheid het eiwit en eigeel van de eieren.
-
Voeg een snuifje zout toe aan de eiwitten en klop stijf (u moet ze kunnen omdraaien, zonder dat ze uit de kom schuiven).
-
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Laat uitlekken en knijp uit.
-
Bereiding:
-
Meng met de vingertoppen 200 g verkruimelde speculaas met de boter.
-
Verdeel de speculaasboter over de bodem van een springvorm (Ø ± 22 cm) en laat 25 min. opstijven in de koelkast.
-
Breng ondertussen de melk aan de kook.
-
Klop de eidooiers samen met de vanillesuiker en de gewone suiker tot een glad wit mengsel.
-
Laat de uitgeknepen gelatineblaadjes smelten in de melk en giet de hete melk beetje bij beetje al roerend over het witte mengsel.
-
Laat al roerend afkoelen en roer er de resterende speculaas onder.
-
Klop de room stijf met de bloemsuiker en roer onder het speculaasmengsel.
-
Roer er voorzichtig de eiwitten onder met een houten lepel en giet alles in de springvorm. Laat 4 à 5 u. opstijven in de koelkast.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verkruimel de speculaas (dat gaat makkelijk als u hem in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Scheid het eiwit en eigeel van de eieren.
-
Voeg een snuifje zout toe aan de eiwitten en klop stijf (u moet ze kunnen omdraaien, zonder dat ze uit de kom schuiven).
-
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Laat uitlekken en knijp uit.
-
Bereiding:
-
Meng met de vingertoppen 200 g verkruimelde speculaas met de boter.
-
Verdeel de speculaasboter over de bodem van een springvorm (Ø ± 22 cm) en laat 25 min. opstijven in de koelkast.
-
Breng ondertussen de melk aan de kook.
-
Klop de eidooiers samen met de vanillesuiker en de gewone suiker tot een glad wit mengsel.
-
Laat de uitgeknepen gelatineblaadjes smelten in de melk en giet de hete melk beetje bij beetje al roerend over het witte mengsel.
-
Laat al roerend afkoelen en roer er de resterende speculaas onder.
-
Klop de room stijf met de bloemsuiker en roer onder het speculaasmengsel.
-
Roer er voorzichtig de eiwitten onder met een houten lepel en giet alles in de springvorm. Laat 4 à 5 u. opstijven in de koelkast.