Spekburger met witloof, appel en mango-gemberkonfijt
Spekburger met witloof, appel en mango-gemberkonfijt

Spekburger met witloof, appel en mango-gemberkonfijt

15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 643 kcal
Energie 2690 kj
Vet 27.1 g
Verzadigd vet 7.7 g
Koolhydraat 62.2 g
Suiker 15.7 g
Vezel 4.4 g
Eiwit 35.4 g
Zout 3.9 g
natrium 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min.

    Verwarm de oven voor en bak de broodjes af (instructies: zie verpakking).

  2. Verhit intussen 2/3 olijfolie in een braadpan en bak de spekburgers ± 5 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in fijne reepjes. Rasp de ongeschilde appel en meng onder het witloof.

  4. Snij de pistolets open en schik een spekburger op de onderste helften. Verdeel er per burger 1 el mangokonfijt over en beleg met wat witloof, appel en veldsla.

  5. Meng de rest van de veldsla onder de rest van het witloof en de appel. Besprenkel met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout. Verdeel samen met de burgers over de borden.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min.

    Verwarm de oven voor en bak de broodjes af (instructies: zie verpakking).

  2. Verhit intussen 2/3 olijfolie in een braadpan en bak de spekburgers ± 5 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in fijne reepjes. Rasp de ongeschilde appel en meng onder het witloof.

  4. Snij de pistolets open en schik een spekburger op de onderste helften. Verdeel er per burger 1 el mangokonfijt over en beleg met wat witloof, appel en veldsla.

  5. Meng de rest van de veldsla onder de rest van het witloof en de appel. Besprenkel met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout. Verdeel samen met de burgers over de borden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 643 kcal
Energie 2690 kj
Vet 27.1 g
Verzadigd vet 7.7 g
Koolhydraat 62.2 g
Suiker 15.7 g
Vezel 4.4 g
Eiwit 35.4 g
Zout 3.9 g
natrium 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Crillon A.O.P. Ventoux Bier Kasteel Cuvée du Château Sterk donker bier

Bekijk het recept digitaal