Spekjespasta
Spekjespasta

Spekjespasta

15 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 444 kcal
Vet 18.3 g
Koolhydraat 55.6 g
Eiwit 13.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Laat uitlekken, spoel onder koud water en laat afkoelen.

  3. Schil de komkommer en maak met een aardappelboortje kleine komkommerbolletjes.

  4. Snij de radijzen in fijne schijfjes en snipper de sjalot fijn.

  5. Bak de spekblokjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Dep ze droog met keukenpapier.

  6. Maak de vinaigrette: meng de olijfolie met de fijngesnipperde sjalot, het bieslook en kruid met peper en zout.

  7. Meng de pasta, de gebakken spekblokjes, de komkommerbolletjes en de schijfjes radijs in een grote slakom. Meng er de vinaigrette onder en bewaar in de koelkast tot vlak voor het serveren

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Laat uitlekken, spoel onder koud water en laat afkoelen.

  3. Schil de komkommer en maak met een aardappelboortje kleine komkommerbolletjes.

  4. Snij de radijzen in fijne schijfjes en snipper de sjalot fijn.

  5. Bak de spekblokjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Dep ze droog met keukenpapier.

  6. Maak de vinaigrette: meng de olijfolie met de fijngesnipperde sjalot, het bieslook en kruid met peper en zout.

  7. Meng de pasta, de gebakken spekblokjes, de komkommerbolletjes en de schijfjes radijs in een grote slakom. Meng er de vinaigrette onder en bewaar in de koelkast tot vlak voor het serveren

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 444 kcal
Vet 18.3 g
Koolhydraat 55.6 g
Eiwit 13.7 g

Bekijk het recept digitaal