- Bewaar

- Bewaar
Speltwafeltjes met kersencompote
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Ontpit de kersen.
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten stijf.
-
Doe de in.) melk in een steelpannetje en laat er de boter in smelten op een zacht vuur.
-
Bereiding:
-
Meng de suiker, de speltbloem, de vanillesuiker, het bakpoeder, het puddingpoeder en het zout in een kom.
-
Meng het botermengsel en de eidooiers onder het deeg.
-
Schep er voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder.
-
Verwarm de ontpitte kersen, de bloemsuiker en de kaneel in een steelpan. Laat enkele minuten pruttelen op een zacht vuur.
-
Bak ondertussen 20 kleine wafeltjes in een wafelijzer.
-
Leg 2 wafeltjes op elk bord en lepel er de lauwe kersencompote over.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Ontpit de kersen.
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten stijf.
-
Doe de in.) melk in een steelpannetje en laat er de boter in smelten op een zacht vuur.
-
Bereiding:
-
Meng de suiker, de speltbloem, de vanillesuiker, het bakpoeder, het puddingpoeder en het zout in een kom.
-
Meng het botermengsel en de eidooiers onder het deeg.
-
Schep er voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder.
-
Verwarm de ontpitte kersen, de bloemsuiker en de kaneel in een steelpan. Laat enkele minuten pruttelen op een zacht vuur.
-
Bak ondertussen 20 kleine wafeltjes in een wafelijzer.
-
Leg 2 wafeltjes op elk bord en lepel er de lauwe kersencompote over.