Speltwafeltjes met kersencompote
Speltwafeltjes met kersencompote

Speltwafeltjes met kersencompote

Ontbijt
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 102 kcal
Vet 3.1 g
Verzadigd vet 1.7 g
Koolhydraat 14.9 g
Suiker 6.1 g
Vezel 0.6 g
Eiwit 3.2 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Ontpit de kersen.

  3. Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten stijf.

  4. Doe de in.) melk in een steelpannetje en laat er de boter in smelten op een zacht vuur.

  5. Bereiding:
  6. Meng de suiker, de speltbloem, de vanillesuiker, het bakpoeder, het puddingpoeder en het zout in een kom.

  7. Meng het botermengsel en de eidooiers onder het deeg.

  8. Schep er voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder.

  9. Verwarm de ontpitte kersen, de bloemsuiker en de kaneel in een steelpan. Laat enkele minuten pruttelen op een zacht vuur.

  10. Bak ondertussen 20 kleine wafeltjes in een wafelijzer.

  11. Leg 2 wafeltjes op elk bord en lepel er de lauwe kersencompote over.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Ontpit de kersen.

  3. Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten stijf.

  4. Doe de in.) melk in een steelpannetje en laat er de boter in smelten op een zacht vuur.

  5. Bereiding:
  6. Meng de suiker, de speltbloem, de vanillesuiker, het bakpoeder, het puddingpoeder en het zout in een kom.

  7. Meng het botermengsel en de eidooiers onder het deeg.

  8. Schep er voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder.

  9. Verwarm de ontpitte kersen, de bloemsuiker en de kaneel in een steelpan. Laat enkele minuten pruttelen op een zacht vuur.

  10. Bak ondertussen 20 kleine wafeltjes in een wafelijzer.

  11. Leg 2 wafeltjes op elk bord en lepel er de lauwe kersencompote over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 102 kcal
Vet 3.1 g
Verzadigd vet 1.7 g
Koolhydraat 14.9 g
Suiker 6.1 g
Vezel 0.6 g
Eiwit 3.2 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal