Spicy taco met merguez

Spicy taco met merguez

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 415 kcal
Vet 27.7 g
Verzadigd vet 10.5 g
Koolhydraat 24.4 g
Suiker 7.8 g
Vezel 3 g
Eiwit 15.6 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper het knoflook en de rode uien fijn.

  4. Snij de tomaten in blokjes van 1 cm.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.

  6. Pluk de blaadjes koriander.

  7. Pers de halve limoen.

  8. Meng de helft van de rode uien met de tomaten, de koriander en het limoensap. Kruid met peper en zout.

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Bereiding:
  11. Verwarm de tacokuipjes in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  12. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de merguez 2 à 3 min. aan elke kant op een hoog vuur. Haal uit de pan en snij in stukjes.

  13. Voeg het knoflook, de rest van de rode uien en de paprika toe aan dezelfde pan en bak 5 min. Overgiet met de fajitasaus en laat nog 5 min. sudderen. Roer er de jalapeñopepers onder.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de merguez, de saus en de tomatenmengeling over de tacokuipjes. Werk af met een lepel zure room en wat peper.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper het knoflook en de rode uien fijn.

  4. Snij de tomaten in blokjes van 1 cm.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.

  6. Pluk de blaadjes koriander.

  7. Pers de halve limoen.

  8. Meng de helft van de rode uien met de tomaten, de koriander en het limoensap. Kruid met peper en zout.

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Bereiding:
  11. Verwarm de tacokuipjes in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  12. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de merguez 2 à 3 min. aan elke kant op een hoog vuur. Haal uit de pan en snij in stukjes.

  13. Voeg het knoflook, de rest van de rode uien en de paprika toe aan dezelfde pan en bak 5 min. Overgiet met de fajitasaus en laat nog 5 min. sudderen. Roer er de jalapeñopepers onder.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de merguez, de saus en de tomatenmengeling over de tacokuipjes. Werk af met een lepel zure room en wat peper.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 415 kcal
Vet 27.7 g
Verzadigd vet 10.5 g
Koolhydraat 24.4 g
Suiker 7.8 g
Vezel 3 g
Eiwit 15.6 g
Zout 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Vino Sentada Malbec-Cabernet Sauvignon Argentinië partybox

Bekijk het recept digitaal