Spiegelei met gestoofde prei en mosterd
Spiegelei met gestoofde prei en mosterd

Spiegelei met gestoofde prei en mosterd

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 274 kcal
Vet 12.3 g
Koolhydraat 27 g
Eiwit 11.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. 10 min.

  4. Snij de prei eerst in stukken van 5 cm en dan in fijne reepjes.

  5. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de preireepjes 5 min. Overgiet met de groentebouillon en laat 5 min. koken.

  9. Voeg de mosterd toe aan de prei. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de eieren tot een spiegelei. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Maak een bedje van prei en aardappelen en leg er het spiegelei op.

Tip

Baby eet mee Door de ingredienten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby of peuter. Bereiding (20 min.) 1 Kook 50 g in blokjes gesneden aardappelen en 100 g fijngesnipperd preiwit 15 min. in water (of stoom ze). 2 Giet af. Meng er 1 ei onder en mix fijn. 3 Voeg 1 koffi el. plantaardige olie toe.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. 10 min.

  4. Snij de prei eerst in stukken van 5 cm en dan in fijne reepjes.

  5. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de preireepjes 5 min. Overgiet met de groentebouillon en laat 5 min. koken.

  9. Voeg de mosterd toe aan de prei. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de eieren tot een spiegelei. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Maak een bedje van prei en aardappelen en leg er het spiegelei op.

Tip

Baby eet mee Door de ingredienten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby of peuter. Bereiding (20 min.) 1 Kook 50 g in blokjes gesneden aardappelen en 100 g fijngesnipperd preiwit 15 min. in water (of stoom ze). 2 Giet af. Meng er 1 ei onder en mix fijn. 3 Voeg 1 koffi el. plantaardige olie toe.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 274 kcal
Vet 12.3 g
Koolhydraat 27 g
Eiwit 11.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ciney Bruin Abdijbier Wijn Terra Vecchia Reserve Vermentino-Chardonnay I.G.P. Île de Beauté - Corsica

Bekijk het recept digitaal